Fudbalski reprezentativac Srbije Branislav Ivanović izjavio je da nije iznenađen ranom eliminacijom Nemačke sa Svetskog prvenstva u Rusiji.

Nemačka je prvi put posle 80 godina ispala u prvoj fazi posle poraza od Južne Koreje 2:0, a dalje iz F grupe otišli su Švedska i Meksiko.

"Danas svi igraju dobar fudbal. Nisam iznenađen, Nemačka je bila u teškoj grupi", rekao je Ivanović, a prenosi londonski "Evening Standard".

Veliki značaj eliminaciji svetskog prvaka nije davao ni Brazilac Paulinjo, strelac gola u pobedi nad Srbijom 2:0 kojom su "orlovi" završili nastup na Mundijalu.

"Nemam ništa posebno da kažem o Nemačkoj, fokus mi je na mojoj reprezentaciji. Svi znamo koliko je težak Mundijal", rekao je Paulinjo, jedan od retkih "preživelih" u reprezentaciji nakon ubedljivog poraza od Nemačke 7:1 u polufinalu prošlog Svetskog prvenstva.

Nemačka je završila kao poslednja u grupi, a treći Mundijal u nizu nastavio se krah branioca trofeja jer su kao šampioni u prvoj fazi ispadali Italija (2010), Španija (2014), a ranije i Francuska (2002).