ВЕЛИМИР Стјепановић се труди да остане позитиван и да из ове тешке ситуације, у којој је цела планета, извуче максимум. Некадашњи двоструки првак Европе у пливању и те како је свестан колико је важно бити што дуже код куће, али покушава да остане што више позитиван. На почетку ванредног стања снимио је за навијаче и неколико видео-клипова, чак је и пливао на сувом.

- Трудим се да ми дани пролазе као када сам морао да идем на базен. Устајем у исто време, вежбам два пута дневно. Нормално је да рад у води не може ништа да замени, да ми пливачи морамо дневно да испливамо неколико километара. Али, тако је како је. Зато не размишљам о томе шта губим, већ само шта могу да извучем из ове ситуације. Никако не смем да будем негативан. Покушавам да сачувам снагу, килажу, да ојачам рамена, да у једном тренутку када будем скочио у базен будем колико-толико спреман. Једноставно, желим, ако је то могуће, што се форме тиче да будем макар на нули - прича Велимир Стјепановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Јованчевић "загрејао" столицу: Књига испред залетишта

Наш најбољи пливач је крајем јануара успео да исплива А олимпијску норму на 200 метара. Сматра и да је и права одлука то што су Игре у Токију померене за годину дана.

- Проблематично би било да нису одложене. Искрено, у овој ситуацији, мало ко и од спортиста размишља о Токију. Питање је колико ће да траје пандемија, када ћемо моћи да се такмичимо. Зато је добро то што су Игре померене, што ћемо моћи да се припремимо, а и што ће неки други пливачи добити прилику да испуне А норму - наглашава Стјепановић.

Велимир, као и остали спортисти, сада мора да се привикава на вишак слободног времена.

- Осим што радим са теговима и гумама, наручио сам да ми донесу машину за веслање, јер желим да останем у форми, А када не тренирам, кувам, чак сам почео да се уживљавам у улогу кувара. Спремим и стан, погледам и ТВ. Ма, трудим се да се у сваком тренутку нечим бавим - каже Стјепановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Кеслер: Стрпљење убија вирус корону

Као и сви наши шампиони, популарни Веља саветује суграђане да остану у својим становима:

- Неопходно је да сви гледају само позитивно, да се не оптерећују оним што губе, већ да покушају да извуку неку корист. Важно је да се спречи ширење вируса корона, због чега је битно да сви останемо код куће и да се понашамо онако како нас саветују стручњаци - подвлачи Стјепановић.

ФАМИЛИЈА У ДУБАИЈУ
ТРОФЕЈНИ пливач, који више од две године живи у Београду, планирао је да за Васкрс угости родитеље и брата, који су у Дубаију (УАЕ).
- Били су у карантину, тамо је 24-часовни полицијски час. Не можемо да се видимо преко "скајпа" или "вотсапа", једино се свакодневно чујемо. Планирали су да дођу за Васкрс. Ужелео сам их се, али ово је виша сила - каже Стјепановић.