Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић рекао је да је срећа погледала његов тим у одлучујућем дуелу са Словенијом на Светском првенству у Јапану. Репрезентација Србије је славила са 29:27 и изборила пласман у наредну фазу такмичења, а кроз неизвестан дуел екипу су предводиле Слађана Поп Лазић и Јелена Лавко, док је јунак меча била Катарина Лишчевић.


У рулет завршници победио је срећнији тим. Честитам Словенкама на фер и коректној борби, односно, на једној тактички борбеној игри. Био је велики улог за обе репрезентације. Честитам и мојим девојкама – казао је Обрадовић.


Селектор Србије се осврнуо на почетак меча и похвалио морал екипе:


Кључна ствар је морал екипе. Девојке нису пале после заостатка од 0:5. Поучени искуством са утакмице Словеније и Холандије, где су бекови Словеније били одлични, први задатак нам је био да их неутралишемо и вратимо самопоуздање после добре утакмице са Норвешком и лоше са Холандијом.


Србија је у наредну фазу отишла без бодова, а тамо их чекају селекције Немачке и Јужне Кореје.


Знамо два ривала, Кореју и Немачку. Имамо добро искуство са Корејом, победили смо их на Сеул Купу. Немице су са новим селектором, знамо какав менталитет имају, биће то ново искуство за нас. Остаје да сачекамо да видимо ко ће бити трећи, Данска или Француска – завршио је Обрадовић.