Кошаркашка репрезентације Србије на квалификационом турниру за одлазак на Олимпијске игре Токију 2020. године за ривале ће имати селекције Доминиканске Републике и Новог Зеланда у групи А турнира у Београду, док су у групи Б Италија, Порторико и Сенегал, одлучено је жребом у Женеви.

У Каунасу, у групи А играће Литванија, Кореја и Венецуела, док ће у групи Б бити Пољска, Словенија и Ангола.

Вољом жреба у Сплиту ће у групи Б поред домаће селекције Хрватске пласман за ОИ тражити Бразил и Тунис, док су у групи А Немачка, Русија и Мексико.

У групи у којој ће Канада бити домаћин у Викторији, шансу за олимпијски турнир тражиће домаћин, Грчка и Кина, као и Ческа Турска и Уругвај.

Квалификациони турнири играће се од 23. до 28. јуна наредне године, а визу за Токио избориће само победници четири групе.

Пласман на Олимпијске игре у Токију већ су обезбедили Јапан, Нигерија, Аргентина, САД, Иран, Француска, Шпанија и Аустралија.

Женска кошаркашка репрезенатција Србије на квалификационом турниру за пласман на Олимпијске игре 2020. године играће против Сједињених Америчких Држава, Нигерије и Мозамбика у групи Београду, одлучено је данас жребом у Женеви.

У групи у Буржу су Француска, Бразил, Аустралија и Порторико, у Фошану су Кина, Велика Британија, Шпанија и Кореја, а у Остендеу Белгија, Канада, Јапан и Шведска.

Квалификациони турнири одржаће се од 6. до 9. фебруара 2020. године.