Фудбалски клуб Црвена звезда кажњен је са утакмицом без присуства публике против московског ЦСКА у шеснаестини финала Лиге Европе, потврдио је Тањугу генерални директор Звездан Терзић. Поред тога ће морати да плате и 50.000 евра.

Црвено-бели су санкционисани од Дисциплинске комисије Европске фудбалске уније (УЕФА) због испада навијача у Борисову против БАТЕ-а, односно транспарента упућеном некадашњем команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу и скандирања његовог имена.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Партизан више стрепи од Звезде

- Искрено, изненађени смо оваквом одлуком УЕФА. Мислим да смо током целе јесени показали да као клуб максимално одговорно приступамо сваком мечу, па и организационом смислу и да увек чинимо све што је у нашој могућности да све протекне у најбољем реду. Растемо као клуб из дана у дан и сигурно да оваква одлука не иде у прилог развоју фудбала у Србији. Верујем да су тога свесни и у УЕФА и веома ми је жао што су се одлучили на овако драконску казну - рекао је Терзић Тањугу.

Терзић је најавио да ће се клуб жалити на одлуку УЕФА и да верује да ће бити уважена.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Срнић у објективу Волфсбурга

- Верујем да имамо довољно аргумената да у жалбеном поступку докажемо да Црвена звезда не заслужује да игра на празном стадиону и да ћемо у томе успети. Сигурно да је један од тих аргумената и чињеница да смо још у децембру послали у УЕФА цене карата за мец шеснестине финала Лиге Европе, што сви клубови морају да ураде и нисмо добили било какву информацију да не почињемо продају улазница. До сада смо продали око 28.000 карата што је више од пола стадиона. Због свега овога, прво цемо уложити аргументовану жалбу где се искрено надамо позитивном исходу за наш клуб. Сачекаћемо исход жалбеног поступка, а потом донети конкретне одлуке о којима ћемо обавестити јавност - закључио је Терзић.

Прва утакмица шеснаестине финала Лиге Европе између Црвене звезде и ЦСКА игра се 13. фебруара на стадиону Рајко Митић.