Olimpijske igre u Riju najbolje su u istoriji samostalne Srbije. Naši takmičari dva dana pre kraja nadmetanja imaju sigurnih sedam odličja.

U istoriju su ušli zlatni rvač Davor Štefanek, srebrna tekvondoistkinja Tijana Bogdanovići kajakaški tandem Marko Tomićević i Milenko Zorić, te bronzana atletičarka Ivana Španović. Odbojkašice i vaterpolisti igraju finale i pitanje je da li će njihovo odličje biti zlatnog ili srebrnog sjaja, dok se košarkašice bore za bronzu.

Ni tu nije kraj, košarkaši su u polufinalu savladali Australiju rezultatom 87:61 i u borbi za zlatnu medalju sastaće se na NBA zvezdama iz reprezentacije SAD.

Ipak, pre njih plasman u A finale su obezbedili Marko Tomićević, Milenko Zorić, Dejan Pajić i Vladimir Torubarov koji su u četvrercu trku završili za 2:59, 636, pa će se sutra boriti za zlato. To je izmaklo Marku Novakoviću u sprintu na 200 metara, gde su ga tri hiljadita dela sekunde delila od finala. Nažalost, ženski četverac u sastavu Milica Starović, Dalma Benedek-Ružičić, Nikolina i Olivera Moldovan je završio na petom mestu u svojoj polufinalnoj grupi, tako da nisu prošli u finale.

Naša tri predstavnika u brzom hodanju na 50 kilometara su završili trku, u pitanju su Vladimir Savanović (41. mesto - 4:15, 53 sata), Nenad Filipović (45 - 4:25:41 sat) i Predrag Filipović (48 - 4:39:48 sati).

10:31 - ŠETKA: NIKADA SE NISMO PLAŠILI SRBIJE

ŠETKA: NIKADA SE NISMO PLAŠILI SRBIJE

Srbija i Hrvatska će se sastati u finalu Olimpijskih igara, a zlato iz Londona brane upravo vaterpolisti iz komšiluka.

- Nadam se ovom zlatu, a moram da vam kažem da su oni koji imaju londonsko, jednako napaljeni kao i mi. Ako ne i više. Srbija? Nikad se nismo bojali Srbije pa nećemo ni sada. Dominantni su poslednjih godina, ali mi znamo cilj naše misije- rekao je Anđelo Šetka.

10:35 - OLIMPIJSKI KOMITET SAD: PLIVAČ LAGAO I IZAZVAO SKANDAL

OLIMPIJSKI KOMITET SAD: PLIVAČ LAGAO I IZAZVAO SKANDAL

Olimpijski komitet SAD izvinio se narodu Brazila zbog ponašanja četvorice američkih plivača za koje se ispostavilo da su lagali da su bili žrtve pljačke uz pretnju oružjem.

Komitet je potvrdio da je jedan od plivača počinio delo vandalizma u toaletu na jednoj benzinskoj pumpi, kao i da su plivači platili štetu.

"Ponašanje ovih takmičara je neprihvatljivo i ne predstavlja vrednosti američkog tima", ističe se u sinoć objavljenom saopštenju Olimpijskog komiteta SAD.

Brazilska policija je prethodno objavila da je američki plivač Rajan Lohti izmislio priču da je u Rio de Žaneiru bio opljačkan uz pretnju vatrenim oružjem.

Zvaničnik policije je za AP rekao da je Lohti zajedno sa još tri američka plivača, Džekom Kongerom, Ganarom Bencom i Džimijem Fajgenom, u nedelju oko šest sati ujutru stao na benzinskoj stanici u predgrađu Rija, Bara de Tižuka, gde se održava većina događaja tokom Olimpijskih igara.

Jedan od američkih plivača je pokušao da otvori vrata spoljnog toaleta, koji je bio zaključan. Nekolicina njih je zatim na silu otvorila vrata i slomila ih, a onda se pojavio čuvar i pitao ih šta se desilo.

Zvaničnik navodi da je čuvar imao pištolj, ali ga nije vadio iz pojasa, niti ga je uperio u plivače.

Prema navodima zvaničnika, onda je stigao menadžer pumpe, koji je uz pomoć jednog kupca koji je znao engleski, zatražio da američki plivači plate slomljena vrata. Nakon svađe, oni su mu dali nešto novca i otišli.

Konger i Benc, koji su sprečeni da se ukrcaju na avion za SAD, policiji su priznali da je priča o pljački izmišljena.

11:24 - BILANS MEDALjA: AMERIKANCI DOMINIRAJU

Reprezentacija SAD posle 13 dana Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru osvojila je tačno 100 medalja. Sportiski iz Sjedinjenih Država dominiraju sa 35 zlatnih, 33 srebrne i 32 bronzane medalje.

Drugi na listi su Britanci sa 56 odličja (22+21+13), što je za mnoge veliko iznenađenje, dok je Kina na trećoj poziciji sa 58 medalja (20+16+13).

Četvrtak je bio trofejan dan i za sportsite iz regiona. Hrvatica Sara Kolar je osvojila zlatnu medalju u bacanju koplja i jedriličari Pime Fantela i Igor Marenić, dok su srpski kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić u K2 trci na 1.000 metara zauzeli drugo mesto.

Na listi najuspešnijih nacija Hrvatska je trenutno na odličnom 15. mestu sa sedam medalja (pet zlata i dva srebra), dok Slovenija i Srbija dele 38. poziciju sa po četiri odličja (zlato, dva srebra i bronza).

12:17 - NOVA DISKVALIFIKACIJA ZBOG DOPINGA

NOVA DISKVALIFIKACIJA ZBOG DOPINGA

Nova doping afera na Olimpijskim igrama, ovog puta u centru pažnje je domaći takmičar.

Brazilski biciklista Kleber Da Silva Ramos prihvatio je bez pogovora suspenziju zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci.

Podsećanja radi i zlatni dizač tegova u kategoriji do 77 kilograma Nijat Rahimov je optužen za doping.

12:50 - AMERIČKI PLIVAČ IPAK NAPUŠTA RIO

Američki plivač Džejms Fejgen platiće danas 10.800 dolara i biće mi dozvoljeno da napusti Brazil, posle skandala oko navodne pljačke u koju su bili umešani pojedini članovi plivačke reprezentacije SAD. Fejgenov advokat Breno Melaranjo rekao je da će njegov klijent, posle dogovora sa brazilskim sudom, donirati 10.800 dolara "jednoj instituciji" i napustiti zemlju.

On nije precizirao gde će novac biti uplaćen, ali mediji pretpostavljaju da će sredstva otići u humanitarne svrhe. Advokat je dodao da prema brazilskom zakonu, donacija može da se uplati kako bi se izbeglo krivično gonjenje za lakše prekršaje, ali nije rekao koja tužba je bila u razmatranju za Fejgena. Njegove kolege iz reprezentacije Gunac Benc i Džek Konger juče su napustili Brazil posle svedočenja u policiji o navodnoj pljački jedne od zvezde plivačkog američkog tima Rajana Loktija.

Brazilska policija juče je saopštila da je Lokti lagao da su on i njegovi drugovi iz reprezentacije bili opljačkani u Rio de Žaneiru tokom Olimpijskih igara, a sam sportista je po povratku u SAD nekoliko puta menjao priču o tome šta se desilo.

Brazilska policija ima snimak na kome se vidi kako se Lokti tuče sa obezbeđenjem na benzinskoj pumpi u isto vreme u kome se pljačka navodno desila.

U saopštenju se ističe da su američki plivači bili pod uticajem alkohola i da su demolirali toalet na benzijskoj pumpi. Oni su posle ispitivanja platili štetu i otišli.

Olimpijski komitet SAD izvinio se Brazilu zbog celog incidenta sa Loktijem.

12:55 - JAPANSKA RVAČILA BACALA TRENERA PO PARTERU

JAPANSKA RVAČILA BACALA TRENERA PO PARTERU

Japanska rvačica Risako Kavai olimpijska je pobednica u kategoriji do 63 kg. Nakonšto je u finalu savladala Beloruskinju Mariju Mamašuk 3:0, Kavai je od sreće dotrčala do svog trenera Kazuhita Sakaea i dva puta ga je prebacila preko ramena.

"Trener mi je rekao da ga nosim na ramenima nakon finala, a ja sam mu odgovorila - može, ali pod jednim uslovom. Moram vas baciti na pod. On je odmah pristao", rekla je Kavai.

13:24 - RASPRODAT GOTOVO SAV NAMEŠTAJ IZ OBJEKATA OI U RIJU

RASPRODAT GOTOVO SAV NAMEŠTAJ IZ OBJEKATA OI U RIJU

Gotovo sav nameštaj, dekorativni predmeti i oprema koji se koriste u objektima Olimpijskih igara u Riju, već sada imaju nove vlasnike širom sveta, jer su prodati u nekoliko krugova aukcija, preneo je danas Blumberg (Bloomberg).

Među tim predmetima je i 135.000 stolica, 350 prenosnih kreveta za masažu, 900 barskih stolica, 20.000 kreveta, 102.000 električnih uređaja, 600 malih sefova, pa i 2.500 kanti za đubre od nerđajućeg čelika.

Više od 90 odsto od ukupno 1,3 milion predmeta i delova nameštaja koji se koriste u objektima Olimpijskih igara već je "pronašlo drugi dom" širom sveta, uglavnom kod kompanija koje se bave organizacijom zabava i drugih skupova, kod preprodavaca nameštaja, zatim škola, firmi za održavanje zgrada.

Ako biste, recimo, poželeli da posedujete belu plastičnu stolicu na sklapanje u kojoj je sedeo, mršteći se, Majkl Felps, morali biste da kupite kontejner dug 12 metara pun takvih plastičnih stolica, piše Blumberg.

To se i desilo u sredu, dan pred istek perioda za aukciju, kada je prikupljeno 14 ponuda za tovar od 4.000 "olimpijskih" stolica, a najviša ponuda je iznosila oko 5.000 dolara, odnosno 1,28 dolara za jednu stolicu.

Prema kompaniji koja posreduje u prodaji olimpijskog nameštaja i opreme, najviše kupaca je iz Sjedinjenih Država, ali nabavka je omogućena i kupcima u Australiji, Kanadi, Gani, Saudijskoj Arabiji, Španiji, Britaniji i drugim zemljama.

13:58 - NOVA OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA NIJE IMALA PARA DA KUPI KOPLjE

NOVA OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA NIJE IMALA PARA DA KUPI KOPLjE

Olimpijska šampionka Sara Kolak nekada nije imala novca za koplje, a onda se Sandra Perković „otvorila“ i rezultat je došao u pravom trenutku.

- Osvojila je juniorsku bronzu, a nije imala svoje koplje. S obzirom na to da joj je Andreas Torkildsen (olimpijski šampion iz Atine i Pekinga) najdraži bacač, kupila sam joj njegovo koplje, dala da se napravi futrola s natpisom “Sara Kolak Croatia”, i nabavila Torkildsenov potpis – otkrila je Sandra Perković.

14:22 - NOVAKOVIĆ U POLUFINALU JEDNOSEDA

NOVAKOVIĆ U POLUFINALU JEDNOSEDA

Srpski kajakš Marko Novaković plasirao se u polufinale trke jednoseda na 200 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeo treće mesto.

On je trku završio u vremenu od 34 sekunde i 938 hiljaditih delova sekunde. Novakovićevo vreme bilo je ukupno osmo u kvalifikacijama.

Najbolje vreme u kvalifikacijama ostvario Francuz Maksim Bomont - 34,322 sekunde, drugi je bio Britanac Lijam Hit (34,327), a treći Nemac Ronald Rauhe (34,350).

14:51 - SRPSKI ČETVERTAC KAO POSLEDNjI U POLUFINALU

SRPSKI ČETVERTAC KAO POSLEDNjI U POLUFINALU

Srpske kajakašice u četvercu na 500 metara plasirale su se danas u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto su zauzele poslednje sedmo mesto u kvalifikacijama.

Srpski četverac u sastavu Nikolina Molodvan, Milica Starović, Dalma Benedek Ružičić i Olivera Moldovan ostvario je rezultat od 1:39,316 minuta, što je najlošije vreme u kvalifikacijama.

Pobednik druge grupe je Mađarska, koja je ostvarila najbolje vreme u kvalifikacijama od 1:29,497.

Iz prve kvalifikacione grupe direktno u finale plasirala se posada Belorusije rezultatom 1:30,320 minuta.

Pobednici grupa plasirali su se u finale, a ostale posade učestvovaće u polufinalu.

15:07 - MUŠKI ČETVERAC IDE DALjE

Naš kajakaški četverac za koji nastupaju Marko Tomićević, Milenko Zorić, Dejan Pajić i Vladimir Torubarov nije se domogao finala na 1.000 metara. I oni će kao i kajakašice priliku za prolazak u finale imati u polufinalnoj trci.

15:15 - NOVAKOVIĆ BEZ SREĆE I A FINALA

Srpski kajakaš Marko Novaković nije uspeo da se plasira u A finale trke na 200 metara, bio je kratak 0,003 sekunde.

Prva četiri takmičara u polufinalnoj grupi su išla u A finale, Novaković je do poslednjih 10 metara bio treći, a onda odjednom kao da mu je neko ukočio kajak...

Na kraju, Marko Novaković je završio trku na petom mestu sa vremenom 34,778 sekundi, dok je četvrtoplasirani Mark de Jong iz Kanade ostvario vreme 34,775 sekundi.

15:59 - SRPSKI ČETVERAC U FINALU

Naš četverac koji čine Marko Tomićević, Milenko Zorić, Dejan Pajić i Vladimir Torubarov plasirao se u finale trke na 1.000 metara, pošto je u polufinalu zauzeo treće mesto sa vremenom 2:59.639.

Nažalost ženski četverac u sastavu Starović, Benedek-Đuričić, Nikolina i Olivera Moldovan nije uspeo da se plasira u A finale. Bile su petoplasirane u svojoj polufinalnoj grupi.

17:43 - SRPSKI TAKMIČARI U BRZOM HODANjU ZAVRŠILI TRKU

Srpski predstavnici u brzom hodanju na 50 kilometara su završili trku. Vladimir Savanović je zauzeo 41. mesto sa vremenom 4:15:53 sati, Nenad Filipović je bio 45. sa vremenom 4:25:41, dok je poslednji kroz cilj prošao Predrag Filipović sa vremenom 4:39:48 sati.

Bez obzira na ostvarene rezultate, sama činjenica da su završili trku je dovoljan uspeh, jer su 32 takmičara odustala ili su diskfalifikovana.

18:00 - SLOVAK NAJBOLjI U BRZOM HODANjU

SLOVAK NAJBOLjI U BRZOM HODANjU
Slovački atletičar Matej Tot pobedio je u brzom hodanju na 50 kilometara.

Tot je u finišu trke pretekao "zlatnog" iz Londona Džereda Talenta. Australijanac je u Londonu takođe kroz cilj prošao drugi, ali je tadašnjem prvoplasiranom, Rusu Sergeju Kirđapkinu, ove godine oduzeto zlato zbog dopinga.

Svetski šampion Tot je pred kraj trke poslao poljubac u kameru, od navijača pored staze uzeo slovačku zastavu i ogrnut njome prošao kroz cilj, sa vremenom od tri sata i 40,58 minuta.

Talent je imao vreme 3:41,16, dok je bronzu osvojio Kanađanin Evan Danfi sa 3:41,38.

18:54 - STAROVIĆ: DALE SMO SVE OD SEBE

Srpske kajakašice u četvorosedu nisu uspele da izbore plasman u A finale, a Milica Starović je istakla da su dale sve od sebe i da ni za čim ne žale.

- Utisci nisu pozitivni, zbog krajnjeg rezultata. Ne mogu da izdvojim šta nije valjalo. Bile smo složne maksimalno i dale smo sve od sebe. Nisam zadvoljna, ali nemam ni za čim da žalim - rekla je Starovićeva.

19:18 - KAROLINI MARIN ZLATO U BADMINTONU

KAROLINI MARIN ZLATO U BADMINTONU
Karolina Marin iz Španije osvojila je zlatnu medalju u singlu u badmintonu, pošto je u finalu pobedila P.V. Sindu iz Indije.

Marinova je pobedila sa 2:1 i njen trijumf označio je kraj kineske dominacije u badmintonu sa prošlih igara. Ona je prva igračica na svetskoj rang-listi, a na putu do finala je pobedila Kineskinju Li Suerej, koja je branila zlato.

Ranije danas, Li Čong iz Malezije pobedio je dvostrukog olimpijskog šampiona Lin Dana iz Kine na putu do finala, gde će igrati s mladom kineskom zvezdom Čen Longom.

19:35 - RUSKINjAMA ZLATO I U TIMSKOM NASTUPU U SINHRONOM PLIVANjU

RUSKINjAMA ZLATO I U TIMSKOM NASTUPU U SINHRONOM PLIVANjU
Ruska reprezentacija u sinhronom plivanju osvojila je zlatnu medalju u timskom nastupu na Igrama.

Ruskinje su u slobodnom sastavu ostvarile skoro savršeni rezultat od 99,1333, odnosno ukupno 196,1439.

Rusija je u utorak osvojila zlato u duetu, koje je pripalo Nataliji Iščenko i Svetlani Romašini. Njih dve su bile deo tima danas i osvojile su svoju petu zlatnu olimpijsku medalju.

Rusija je od 1996. pobedila u svakom nastupu u sinhronom plivanju na olimpijskim igrama.

Kina je osvojila timsko srebro sa skorom od 192,9841, a u utorak je takođe osvojila srebro u duetu.

Bronza je pripala Japanu, koji je imao skor od 189.2056.

20:10 - DIZAČ TEGOVA SE ŽALI NA SUSPENZIJU ZBOG DOPINGA

DIZAČ TEGOVA SE ŽALI NA SUSPENZIJU ZBOG DOPINGA
Kirgistanski dizač tegova koji je bio prvi suspendovani takmičar sa Igara je najavio da će se žaliti na tu odluku.

Izat Artikov je posle osvajanja bronzane medalje u kategoriji do 69 kilograma bio pozitivan na strihnin, pesticid koji može da se koristi i kao stimulans.

Kirgistanski Komiteta za sport objavio je da priprema žalbu Sudu za sportsku arbitražu, ali nije objavio na čemu se zasniva žalba, osim što je zatražio od Svetske antidoping agencije (WADA) da ponovo testira Artikovljev uzorak.

20:31 - ITALIJA PREKO AMERIKE DO FINALA

ITALIJA PREKO AMERIKE DO FINALA
Juče su odbojkašice Srbije sprečile Amerikanke da se bore za zlato, a danas su to uradili Italijani muškoj reprezentaciji. Posle velike drame i pet odigranih setova su slavili - 30:28, 26:28, 9:25, 25:22, 15:9. Za zlato će se boriti sa boljim iz meča Rusija-Brazil.

21:09 - BRONZA ZA VETERPOLISTKINjE RUSIJE

Ženska vaterpolo reprezentacija Rusije osvojila je bronzanu medalju.

Rusija je u meču za bronzu pobedila Mađarsku sa 19:18 posle boljeg izvođenja peteraca.

To je prva medalja za žensku reprezentaciju Rusije u vaterpolu još od 2000. godine, kada je takođe osvojila bronzu.

U finalu će se kasnije danas sastati SAD i Italija.

21:40 - FUDBALERKE KANADE TREĆE

Ženska fudbalska reprezentacija Kanade osvojila je bronzanu medalju na Igrama, pošto je u meču za treće mesto, koji je odigran u Sao Paulu, pobedila Brazil sa 2:1.

Kanada je tako odbranila bronzu koju je osvojila pre četiri godine na Igrama u Londonu.

Sedamnaestogodišnja Dien Rouz, najmlađa fudbalerka Kanade, donela je prednost svojoj ekipi u 25. minutu, a prednost je duplirala Kristin Sinkler u 52. minutu. Jedini pogodak za selekciju Brazila postigla je Beatris u 79. minutu.

Za olimpijsku titulu boriće se reprezentacije Nemačke i Švedske. Ta utakmica igra se na Marakani u Riju, večeras od 22.30.

22:12 - AMERIKANCI BOLjI DO ŠPANACA, ČEKAJU SRBE ILI AUSTRALIJANCE

AMERIKANCI BOLjI DO ŠPANACA, ČEKAJU SRBE ILI AUSTRALIJANCE
Košarkaška reprezentacija SAD je opravdala ulogu favorita i savladala Španiju sa 82:76. Do trijumfa nisu došli tako lako, ali su zahvaljujući odličnoj odbrani i zaustavljanju spoljne linije slavili.

Ostavili su Pau Gasola (23, 8sk) i pažnju posvetili šuterima, a podatak da je samo Serhio Rodrigez bio dvocifren sve govori (11 poena). U pobedničkom timu je Klej Tompson dao 22, Kevin Durent 14, a Kajri Irving 13 poena.

U finalu Igara će igrati sa boljim iz meča Srbija-Australija.

22:44 - RUKOMETAŠI FRANCUSKE DO FINALA U POSLEDNjIM SEKUNDAMA

RUKOMETAŠI FRANCUSKE DO FINALA U POSLEDNjIM SEKUNDAMA
Rukometaši Francuske će igrati u finalu OI posle pobede nad Nemačkom (29:28). Iako su veći deo meča vodili, imali ubedljivu prednost u drugom delu, do trijumfa su stigli u poslednjim sekundama. Uporni Nemci su se konstantno vraćali, a u poslednji minut su ušli sa nerešenim rezultatom (28:28). Karabatić i saigrači su držali loptu, koristili tajm-aut i tek u poslednjih pet sekundi krenuli u odlučujući napad koji je realizovao Danijel Narsis.

Za zlato će se boriti sa boljim iz duela Poljska-Danska.

23:17 - PREMINULA PRVA SOVJETSKA OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA

Prva olimpijska šampionka u istoriji nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, Nina Ponomarjova, preminula je Moskvi u 87. godini, saopštio je Atletski savez Rusije.

Ponomarjova je osvojila zlato u bacanju diska na Olimpijskim igrama u Helsinkiju 1952. godine pobedivši s rezultatom 51,42 metara, prenela je Hina.

Bilo je to prvo zlato za SSSR, čiji su sportisti prvi put učestvovali na Olimpijskim igrama u Helsinkiju. Osam godina kasnije osvojila je zlato i u Rimu, a ima i srebro iz Melburna 1956. godine. Nakon završetka karijere godinama je bila trener.

23:32 - ZLATO ZA VATERPOLISTKINjE SAD

Ženska vaterpolo reprezentacija SAD osvojila je zlatnu olimpijsku medalju pošto je u finalu ubedljivo pobedila Italiju sa 12:5 (4:1, 1:2, 4:1, 3:1).

Vaterpolistkinje SAD su tako nastavile dobar niz, pošto su osvajale medalje na svim olimpijskim igarama od 2000. godine, od kako je ženski vaterpolo uvršten u olimpijski program.

Selekcija SAD je i u Londonu pre četiri osvojila zlato, u Pekingu je stigla do srebra, u Sidneju se okitila bronzom, a u Atlanti 2000. godine srebrnom medaljom.

00:20 - NEMICE OSVOJILE PRVU ZLATNU OLIMPIJSKU MEDALjU U FUDBALU

Ženska fudbalska reprezentacija Nemačke osvojila je na Igrama u Rio de Žaneiru svoju prvu zlatnu olimpijsku medalju. Nemice su u finalu pobedile Švedsku sa 2:1.
Nemačka je povela golom Dženifer Marisan u 48. minutu, dok je prednost udvostručena autogolom Linde Sembrant u 62. Švedjanke su preko Stine Blekstenijus smanjile zaostatak u 67. minutu, ali nisu uspele da izjednače.
Bronzanu medalju osvojila je Kanada, koja je sa 2:1 bila bolja od domaćina Brazila.

00:55 - RUSIJI ODUZETA JOŠ JEDNA ATLETSKA MEDALjA IZ PEKINGA

Rusiji je oduzeta još jedna atletska olimpijska medalja sa Igara u Pekingu iz 2008. pošto je takmičarka na 100 metara Anastasija Kapačinskaja bila pozitivna na steroid. Međunarodni olimpijski komitet (MOK) oduzeo je Rusiji srebrnu medalju iz ženske štafete četiri puta 400 metara.
Jamajka je tako umesto bronzane dobila srebrno odličje, dok je treće mesto pripalo Belorusiji.
Kapačinskoj je, takođe, oduzeto peto mesto iz trke na 400 metara.
To je druga atletska medalja koja je ove nedelje oduzeta Rusiji, pošto je prethodno oduzeto zlato sa štafete 4x100.

01:25 - SESTRE DABOVIĆ: DAĆEMO SVE OD SEBE DA SRBIJI DONESEMO MEDALjU

Košarkašice Milica i Ana Dabović rekle su da će dati sve od sebe da Srbiji donesu još jednu medalju i da su zaboravile poraz u polufinalu Olimpijskih igara.
- Već razmišljamo o Francuskoj. Zaboravile smo poraz u polufinalu i daćemo sve od sebe da osvojimo bronzanu medalju. Nije bilo nimalo lako da se pripremimo. Volele bismo da donesemo Srbiji još jednu medalju - rekla je Milica Dabović novinarima u Rio de Žaneiru.Opširnije pročitajte OVDE.

01:48 - KOŠARKAŠI OSIGURALI MEDALjU U RIJU, SA AMERIKANCIMA ZA ZLATO

Muška košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je u noći između petka i subote u polufinalu pobedila Australiju sa 87:61 (16:5, 19:9, 31:24, 21:23).
Srbija će se za titulu olimpijskog šampiona u nedelju boriti protiv Sjedinjenih Američkih Država, koje su u prvom polufinalu savladali Španiju. Biće to repriza meča za titulu sa prvenstva sveta pre dve godine, kada su Amerikanci slavili.
Ovom pobedom, košarkaši su osvojili sedmu medalju za Srbiju na Igrama u Riju. Opširnije pročitajte OVDE.

02:00 - BRANKICA MIHAJLOVIĆ: OČEKUJEMO NOVO SLAVLjE

Srpska odbojkašica Brankica Mihajlović rekla je da je njena ekipa još pod euforijom zbog plasmana u finale Olimpijskih igara, ali da najbitnije tek sledi.
- Euforija je izražena, strasti se nisu smirile, ali smo svesne toga da nas čeka finale i da treba da zaboravimo sve što smo uradile do sada i da se posvetimo onome što je najbitnije - rekla je Mihajlovićeva novinarima u Rio de Žaneiru. Opširnije pročitajte OVDE.

02:21 - MARKOVIĆ: SVAKI PUT KADA MI JE ŽENA TRUDNA, OSVOJIMO MEDALjU

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je da nije verovao da njegova ekipa može da igra toliko dobro kao protiv Australije i da će se tim truditi da pobedi SAD i osvoji zlatnu olimpijsku medalju.
- Koliko god sam verovao u ovu ekipu, nisam verovao da možemo ovako dobro da igramo. Pokazali smo karakter i ono o čemu smo pričali svih ovih godina, da je timski duh nešto... Ne znam - rekao je Teodosić novinarima posle utakmice.
Stefan Marković je rekao je srpski tim odigrao savršeno.
- Znali smo da ne mogu da nas pobede dva puta. Bili smo motivisani, odigrali vrhunski i igraćemo finale. Nismo branili 20 razlike, već smo napali. Odigrali smo perfektno u pravo vreme i sada sledi nešto što smo svi sanjali. Treba ovo što pre da zaboravimo - rekao je Marković. OPŠIRNIJE PROČITAJTE OVDE.

02:36 - MANDIĆ: VIBRACIJE SU POZITIVNE

Srpski vaterpolista Dušan Mandić rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama i da očekuje spektakl u finalu protiv Hrvatske.
- Nema tu šta da se sakrije više, biće to pravi vaterpolo spektakl i siguran sam da ćemo uživati. Daćemo sve od sebe da pobedimo - rekao je Mandić novinarima u Rio de Žaneiru, dodavši da vaterpolistima mnogo pomaže odlična atmosfera u celom srpskom olimpijskom timu.
- Atmosfera je odlična, vibracije su pozitivne. Čestitam osvajačima medalja, a onima kojima finiš tek sledi, želim sreću - rekao je Mandić. Opširnije pročitajte OVDE.

02:51 - DANCI SA FRANCUZIMA ZA ZLATO U RUKOMETU

Rukometaši Danske drugi su finalisti olimpijskog turnira u Riju. Danci su u polufinalu savladali selekciju Poljske sa 29:28. Podsetimo, istim rezultatom Francuska je u prvom polufinalnom meču savladala Nemačku.

03:10 - ĐORĐEVIĆ: SVI SMO MALO PUSTILI SUZU

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević zahvalio je na podršci i rekao da je plasman u finale Olimpijskih igara potvrda kvaliteta njegove ekipe.
- Svi smo malo pustili suzu, verovatno od emocija, suze radosnice. Jako sam ponosan
na svoj stav, na sve igrače, Košarkaški savez Srbije, sve koji su nam dali pravu podršku u zemlji. Tu pravu podršku smo osetili, ovu drugu nismo. Lepa medalja, jedna ili druga, videćemo. Fenomenalan je rezultat. Igrači su već treću godinu tu i ovo je potvrda kvaliteta - rekao je Đorđević novinarima posle utakmice.
Protivnik u borbi za zlatnu medalju biće SAD.
- Postoje dva načina da igramo utakmicu. Da odigramo utakmicu ili da odigramo da pobedimo, neka igrači izaberu kako ćemo - naveo je selektor. Opširnije pročitajte OVDE.

03:27 - GRKINjA UZELA ZLATO U SKOKU SA MOTKOM

Grčka atletičarka Ekaterini Stefanidi osvojila je zlato u skoku sa motkom.
Ona je, kao i Amerikanka Sendi Moris koja je osvojila srebrnu medalju, tri puta rušila šipku na 4,9 metara, ali je na 4,85 bila bolja.
Bronzanu medalju u toj disciplini osvojila je Eliza Mekartni sa Novog Zelanda.

03:49 - ALMAZ AJANA TEK TREĆA NA 5.000 METARA

Kenijske atletičarke iznenadile su u trci na 5.000 metara veliku favoritkinju Almaz Ajanu iz Etiopije, koja je bila tek treća.
Zlatnu medalju osvojila je Vivijan Čerijot sa rezultatom 14 minuta i 26,17 sekundi, kojim je oborila olimpijski rekord.
Druga je bila Helen Obiri.

04:13 - TADžIKISTAN OSVOJIO PRVO OLIMPIJSKO ZLATO

Dilšod Nazarov iz Tadžikistana osvojio je zlatnu medalju u bacanju kladiva.
On je rezultatom 78,68 metara bio ispred Ivana Cihana iz Belorusije i Vojćeha Novickog iz Poljske.
To je prva zlatna olimpijska medalja za Tadžikistan.

04:55 - BRAZIL U FINALU ODBOJKAŠKOG TURNIRA

Odbojkaši Brazila plasirali su se u finale olimpijskog turnira u Riju. "Karioke" su priliku da se bore za zlatnu medalju pred svojom publikom izborili ubedljivom pobedom nad selekcijom Rusije - 3:0 (25:21, 25:20, 25:17).
Brazilce u finalu čeka selekcija Italije, koja je posle mnogo preokreta savladala SAD sa 3:2.