Sandra Perković za “Novosti”: Eks-Ju bi bila svetska sila

J. Jevremović

15. 08. 2016. u 07:26

Ivana Španović se ne boji, ovo je njena godina. Zamislite koliko bismo medalja imali da smo ostali zajedno - kaže olimpijska šampionka u bacanju diska

Сандра Перковић за “Новости”: Екс-Ју би била светска сила

Sandra Perković Foto: J.J

OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA NOVOSTI: RIO

DOK je davala intervju za norvešku televiziju, olimpijska šampionka u bacanju diska nevoljno je pred kamerama imitirala samu sebe kako baca disk imprivizovan od novina.

- Misle da je ovo smešno - dobacila je Sandra Perković, a jedva je dočekala da pobegne od njih. - Ne razumeju oni naš humor. Lepše je uvek družiti se s ljudima s naših prostora, s njima ima mnogo više tema za razgovor. Stranci ne razumeju naš mentalitet, ponašanje, običaje...

Za "Novosti" nije morala da izvodi dramsku scenu bacanja svog rekvizita.

DRAGANA ZA MNOM U FINALE MNOGOBROJNE prijatelje u Srbiji ima hrvatska atletičarka.
- Veoma mi je draga i Dragana Tomašević. Često dolazi u Medulin na pripreme, pa treniramo zajedno. Od 2006. svake godine provedemo nekoliko meseci zajedno. Spremna je, koliko čujem, poslednji hici su joj bili baš dobri. Mislim da neće biti problema da uđe u finale, probaću da je poguram. Isto tako i Asmir Kolašinac ima dobru šansu. Ne bih pritisak da mu stvaram, ali u Zagrebu je nedavno bacio 21 metar van konkurencije, što znači da je u dobroj formi.

- Draže mi je uvek da pričam s našima. Mi se svi držimo zajedno, ovde u ovom simpatičnom selu. Bosanci dolaze kod nas na terapiju, mi idemo kod Slovenaca, a oni kod Srba... Zajedno smo jači.

Hrvatska je u Riju stigla do 26. olimpijske medalje, a čeka treću u atletici. Srbija još stoji na 102.

- A zamislite koliko bismo ih imali da smo ostali zajedno. Žao mi je što se Jugoslavija raspala. Bili bismo najjača sila, imali bismo više medalja od Nemaca, Rusa... Ali možda smo se i razišli da bismo mogli što više medalja da osvojimo, svaka zemlja pojedinačno. Kad se sve stavi na gomilu, opet smo najjači - kroz osmeh kaže olimpijska šampionka u bacanju diska.

Hrvatska je povela po broju medalja u Riju, ali tek će da se biju bitke u ekipnim sportovima.

- Nek osvojimo isti broj, pa da svi budemo zadovoljni - namignula je Sandra. - Imam poruku za sve vas u regionu. Mi sportisti se ceo život spremamo za Olimpijske igre. Ovde želimo da budemo najbolji, svako bi svoju zemlju da predstavlja na najbolji način. LJudi ispred malih ekrana nek stisnu palčeve i navijaju za nas. Mi ćemo dati sve od sebe, a oni neka daju glas dok bodre.

Perkovićeva će navijati za srpske predstavnike. Pogotovo za veoma dobru drugaricu s kojom rado ubija vremene u pauzama mitinga Dijamantske lige.

- Uvek sam uz Ivanu, biće tako i ovoga puta. Čula sam se s njom pre nego što je krenula za Rio, jedva čekam da stigne. Ovo je prava godina za nju, odlična je, konstantna, ne boji se nikoga. Odlazi na sve mitinge Dijamantske lige, što je retko. Verujem da može do medalje na OI, ali i do dijamanata posle toga - rekla je Sandra Perković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Pera

15.08.2016. 08:05

Bravo Sandra! Ti si jedna od retkih sportašica koja koja ne politizira i ne meša sport i politiku. Hvala ti na takvom odnosu koji treba da bude primer ne samo ostalim sportistima već celokupnom življu na prostorima bivše države. Hvala ti i što si hrabra da te svoje stavove i razmišljanja javno iznosiš jer uvek postoji mogućnost da budeš prozvana kao "jugonostalgičar" "srbofil" i sl. No ti si pored odlične sportašice i hrabra i trezvena osoba.

Kako ne meša sport i politiku

16.08.2016. 15:41

@Pera - a šta je ova izjava? Srbi odmah počnu da balave, čim neko pomene bratstvo i jedinstvo. Nema nama pomoći...

jole

15.08.2016. 09:39

Jel, zao joj Jugoslavije? Pa, neka to kaze I za hrvatske novine ako sme, ili na telaviziji!

filip

15.08.2016. 10:44

Da da, a treninzi da se održavaju u Jasenovcu, ma ajte molim vas, zaboravite više to ...

Lazy

15.08.2016. 11:17

Sirotica. Sada kad joj se "branitelji" navale na kosti... ne pomaze ni poznato domoljubno prezime :D

From South

15.08.2016. 15:48

Kako ste oteli medalje koje su osvojili sportasi i sportasice iz cijele ex SFRJ, i priglili ih Srbiji. Jako nekorektno, jer se savrseno zna tko je odakle potekao, i zna se tko je Dudo Simenc, Perica Bukic ili Mate Parlov, kao i zlatni cetverac iz Helsinkija 52'. Kada ' Novosti ' nesto objavljuju, ja imam dozu rezerve prema toj vijesti, mada je legitimno pravo S.P. da iznese ovakvo misljenje. Ja bih ga ponesto drugacije preformulirao. I nema potrebe da jedni drugima zavirujemo u odlicja. Lp.

pr1389

15.08.2016. 18:56

@From South - Vi ste postali Hrvatska a Srbija je ostala Jugoslavija... prema tome ako smo mogli da placamo dugove i u vase ime mozemo i medalje koje je JUGOSLAVIJA osvojila da prisvojimo bez pardona...