Srpskim olimpijcima u utorak uveče će biti organizovan tradicionalni svečani doček ispred Skupštine grada Beograda, saopštio je nacionalni olimpijski komitet.

Doček ispred Skupštine grada počeće u utorak u 20 sati. Očekuje se da se, u skladu sa već dobro poznatom tradicijom, okupljenima sa balkona Skupštine grada obrate osvajači medalja.

Osvajači medalja na OI u Londonu, tekvondistkinja Milica Mandić, reprezentativka u streljaštvu Ivana Maksimović i vaterpolisti doputovaće u Beograd u utorak oko pola dva posle ponoći, kada će ih na aerodromu dočekati predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Kako se navodi u saopštenju Pres-službe, predsednik Nikolić će se u ime građana Srbije zahvaliti osvajačima medalja na viteškoj odbrani boja zemlje, sa porukom da smo jedna od zemalja koja je imala najbrojniju ekspediciju na Olimpijskim igrama u Londonu, što potvrđuje kontinuitet uspeha srpskog sporta.

- Možemo biti zadovoljni postignutim rezultatima na ovim Olimpijskim igrama, jer je veliki uspeh upravo taj što nije prošao nijedan dan bez srpskih takmičara, navodi se u saopštenju.

Medijima će se nakon dočeka, osim predsednika Nikolića, obratiti i olimpijci, kao i predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije.

Srbiju je na Igrama u Londonu predstavljalo 115 takmičara u 15 sportova, a pored Mandićeve, Maksimovićeve i vaterpolista, bronzu je osvojio i Andrija Zlatić, takođe u streljaštvu.