CEV objavio termine kvalifikacija za EP 2021, igra se i u Beogradu

Tanjug

ponedeljak, 06. 07. 2020. u 11:45

ЦЕВ објавио термине квалификација за ЕП 2021, игра се и у Београду

Ilustracija foto: Deposito

Umesto utakmica kod kuće i na strani, zbog virusa korona, odbojkašice i odbojkaši odigraće po dva turnira u periodu od maksimum 10 dana
Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) objavila je termine kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine u obe konkurencije.


Umesto utakmica kod kuće i na strani, zbog problema izazvanih virusom korona, odbojkašice i odbojkašiodigraće po dva turnira u periodu od maksimum 10 dana.


EP 2021. u konkurenciji odbojkašicaodigraće se od 19. avgusta do 5. septembra, a gradovi domaćini će biti Beograd (Srbija), Plovdiv (Bugarska), Kluz Napoka (Rumunija) i Zadar (Hrvatska).


Pored organizatora, plasman na EP izborilo je osam reprezentacija sa EP 2019: Turska, Italija, Poljska, Holandija, Nemačka, Rusija, Belgija i Azerbejdžan.


Preostalih 12 reprezentacija biće poznato posle kvalifikacija, koje bi trebalo da se završe sredinom januara, a plasman na EP će izboriti po dve prvoplasirane reprezentacije iz šest kvalifikacionih grupa.


Prvenstvo Starog kontinenta za odbojkaše odigraće se u Češkoj, Estoniji, Finskoj i Poljskoj, gde će se odigrati polufinale i finale, od 2. do 19. septembra.


Plasman na EP, pored organizatora, izborilo je osam selekcija sa EP 2019: Srbija, Slovenija, Franucska, Rusija, Italija, Ukrajina, Nemačka i Belgija.


Ostalih 12 učesnika biće poznato posle kvalifikacija, iz kojih će plasman na prvenstvo Evrope izboriti sedam pobednika grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije