Papa Franja poslao pismo podrške Zanardiju: U ovom bolnom trenutku sam uz Vas

Beta

24. 06. 2020. u 12:20

Папа Фрања послао писмо подршке Занардију: У овом болном тренутку сам уз Вас

Aleksandro Zanardi foto: EPA

Kroz sport ste nas naučili da život živimo kao glavni junaci, napisao je između ostalog u pismu papa Franja

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja poslao je pismo podrške AleksandruZanardiju, koji je u teškom stanju posle nesreće. Pismo italijanskom paraolimpijcu i njegovoj porodici objavljeno je danas na prvoj strani lista „Gazeta delo Sport“.


- Najdraži Alesandro, tvoja priča je primer kako početi iznova posle neplaniranog prekida karijere. Kroz sport ste nas naučili da život živimo kao glavni junaci, učeći nas lekciju o humanosti kroz invaliditet. Hvala Vam što ste dali snagu onima koji su je izgubili. U ovom bolnom trenutku sam uz Vas i molim se za Vas i vašuporodicu - naveo je papau pismu, koje je potpisao sa "Bratski, Franja".


Zanardiju su, posle nesreće u trci u Nemačkoj 2001. godine, amputirane obe noge. To ga nije sprečilo da se bavi sportom i da postane četvorostruki paraolimpijski šampion u takmičenju na ručnim biciklima, odnosno osvajač 12 titula svetskog prvaka.


On je u petak imao novu nesreću u kojoj je hospitalizovan sa teškim povredama glave posletrke na ručnom bicikluu Toskani udario u kamion. Odmah je prebačen u bolnicu u Sijeni gde je operisan. Lekari su saopštili da je u teškom, ali stabilnom stanju i upozorili su na moguće oštećenje mozga.


Lekari će Zanardija održavati u veštačkoj komi najmanje do sledeće nedelje.


Njegov sin Nikolo je na Instagramu postavio fotografiju kako drži oca za ruku uz poruku: "Hajde tata, još jedan mali korak čak i danas".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije