Rukometni reprezentativac Srbije Mijajlo Marsenić i član Berlina izjavio je da situacija sa virusom korona u Nemačkoj nije toliko alarmantna kao u nekim držvama Evrope.

Prema poslednjim podacima ukupan broj zaraženih u Nemačkoj dostigao 95.391, a broj smrtnih slučajeva iznosi 1.434.

- Situacija u Nemačkoj nije toliko strašna kao u Italiji, Španiji i Francuskoj. Još uvek nije uveden karantin i policijski čas, ali ljudi su veoma disciplinovani. Ulice su prazne, kafići i tržni centri su zatvoreni, u marketima gotovo svi nose maske i rukavice i drže propisano rastojanje - rekao je Marsenić u razgovoru za TV Arena sport.

Reprezentativac Srbije objasnio je i kako izgleda njegovo vreme u izolaciji.

- Vreme u izolaciji provodim tako što treniram sam, igram plejstejšn, razgovaram sa porodicom i kumovima preko video poziva. Čitam knjige i učim nemački jezik jer za to nisam imao mnogo vremena zbog obaveza u klubu, utakmica i putovanja. Kao i svakom sportisti i čoveku, i meni je ovo sve teško palo. Izašao sam iz neke svoje svakodnevne rutine i nadam se da će sve ovo uskoro da se završi.

Marsenić je rekao da je njegov klub ispao veoma korektan što se tiče isplata zarada igračima.

- Našli smo najbolje moguće rešenje da i mi igrači budemo zadovoljni i da pomognemo klubu da ne upadne u određene probleme. Kao i svaki drugi klub u Nemačkoj i naš dosta zavisi od navijača i njhovih godišnjih karata, sponzora i tv prenosa - rekao je Marsenić i poručio narodu u Srbiji da se pridržava svih mera koje je država uvela.