Bivši svetski šampion mešovitih borilačkih veština Konor Mekgregor pozvao je irsku vojsku da pomogne policiji u sprovođenju mera zaštite od virusa korona.

Mekgreogr želi da javnost poštuje sve propisane mere kako bi se sprečilo širenje virusa Kovid-19. Irski MMA borac rekao je i da bi odmah trebalo zatvoriti aerodrome u zemlji, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Irska vlada je u petak pozvala stanovništvo da dve nedelje ostanu u svojim domovima osim ako njihov posao nije neophodan ili ako moraju da kupuju hranu.

- Pozivam našu vladu da koristi naše odbrambene snage. Naša vojska se pominjala kao mogućnost da pomogne našoj policiji, ali samo ako je potrebno. Međutim, neophodno je - naveo je Mekgregor.

On je u video poruci na društvenim mrežama naveo da bi vojska trebalo da pomaže irskoj policiji u celodnevnim patrolama.

- Ne smemo da rizikujemo. Nepotpuno pridržavanje novih mera bilo kog člana našeg društva ne bi bilo samo ruganje onome što pokušavamo, već bi to stavilo našu veliku naciju u opasnost - dodao je 31-godišnji borac iz Dablina.

On je pozvao Irce koji su ostali u inostranstvu, da ostanu tamo.

- Svojoj zemlji činite mnogo boravkom na tom mestu - dodao je on.

Mekgregor je pozvao svoje sunarodnike da održavaju kondiciju koristeći programe vežbi na malom prostoru, u svojim kućama.

- Moramo podsticati vežbe kod kuće i zdravu ishranu za jačanje imuniteta. Potrebni su nam planovi obroka i neophodnih vitamina - naveo je Mekgregor, koji je u sredu obećao milion evra za nabavku zaštitne opreme za bolnice u Irskoj.