Tanasković predsednik Evropske federacije školskog sporta

Tanjug

sreda, 04. 03. 2020. u 12:05

Танасковић председник Европске федерације школског спорта

Željko Tanasković i Božidar Maljković

Proslavljeni srpski odbojkaš Željko Tanasković izabran je za prvog predsednika novoosnovane Evropske federacije školskog sporta (ESF)

Proslavljeni srpski odbojkaš Željko Tanasković izabran je za prvog predsednika novoosnovane Evropske federacije školskog sporta (ESF).

Tanasković, koji je već 15 godina na čelu Saveza za školski sport Srbije, dobio je poverenje na Kongresu Svetske školske sportske federacije (ISF), koji je održan u Beogradu uz učešće više od 100 delegata.

"Prezadovoljan sam, jer smo još jednom pokazali da smo sjajni domaćini. Ugostili smo strance, kako se kaže za desetku. Uz puno sastanaka i rada, imali su i priliku da posete centar Beograda. Itekako su puni lepih utisaka. A što se tiče mog izbora, počastvovan sam jer je Evropska federacija školskog sporta osnovana u Beogradu i što ću imati priliku da budem upisan kao prvi predsednik takve organizacije. Predstoji nam puno posla, a sve za promociju sporta i budućnost dece osnovnih škola i srednjoškolaca", istakao je Tanasković.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković pozdravio je učesnike Kongresa i naglasio značaj razvoja školskog sporta u Srbiji, ali i na globalnom nivou.

"Svi zajedno imamo odgovornost i obavezu da podstičemo i podržavamo razvoj školskog sporta koliko god je to u našoj mogućnosti, jer je ulaganje u kvalitetan rast i razvoj naše dece jedini put ka boljem, stabilnijem i mirnijem društvu kakvom svi težimo, a saglasni smo da je sport pravi put ka tom cilju. Ulaganjem u sport i olimpijske vrednosti činimo višestruko dobro našem društvu, a posvećenim radom sa decom doprinosimo i stvaranju nekih novih vrhunskih sportista, nekih novih olimpijaca i heroja nacije. Sve pohvale Željku Tanaskoviću za vrhunsku organizaciju", poručio je Maljković, koji je dobio i specijalnu zahvalnicu za promociju školskog sporta.

Ujedno, održana je i proslava povodom 50 godina postojanja Saveza za školski sport Srbije, uručenu su zahvalnice najzaslužnijima, a uz predstavnike MOS, OKS, bili su tu i čelni ljudi Sportskih igara mladih, Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza Beograda i predstavnici velikog broja nacionalnih granskih saveza.

Gost na skupu bila je i Sonja Damjanović, ministarka u Vladi Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ugostili smo strance, kako se kaže za desetku

04.03.2020. 12:55

A jesu li nam doneli malko virusa, kako se kaže za desetku? Onako usput ste se lepo rukovali i izljubili sa svima? To uopšte nije naivno al vi se zajebavate sa tim svakog Božijeg dana. Partizan gosti Trento u Areni danas, a valjda će nam stići i italijanski navijači i novinari. Nadamo se da će se svi lakođe lepo izgrliti i izljubiti. Sutra Beograd gosti Virtus, pa i njih prošetajte po Beogradu ko mečke. Ajd što ćete vi pametni da odete u kurac nego izlažete ogromnoj opasnosti i celu zemlju.