Peti Serbian open indor miting: Bez Ivane Španović i Elzana Bibića, Jovančević poručio da ne da titulu

S. K. - G. K.

27. 02. 2020. u 10:12

Na mitingu će učestvovati 120 atletičara iz 20 zemalja. Predsednik ASS Veselin Jevrosimović je iskazao zadovoljstvo što "Serbin open" ima rejting evropske manifestacije

Пети Сербиан опен индор митинг: Без Иване Шпановић и Елзана Бибића, Јованчевић поручио да не да титулу

Sa konferencije za novinare Foto P. Mitić

ATLETSKI spektakl u Beogradu. U atletskoj dvorani na Banjici se danas (17.00) održava Peti "Serbian open indor miting". U odsustvu Ivane Španović i Elzana Bibića, naše uzdanice su Strahinja Jovančević u skoku udalj i bacači kugle Asmir Kolašinac i Armin Sinančević. Uzbudljivo će biti i u skoku uvis zbog nekadašnjeg dvoranskog svetskog prvaka Italijana Đanmarka Tamberija.

- Imamo privilegiju da učestvujemo, a ja sam još prošle godine rekao da neću dozvoliti da me iko na mom terenu pobedi. Nameran sam da ispunim obećanje, bez obzira na to što će rival biti i evropski prvak iz 2017. Albanac Izmir Smailai. Planiram da popravim lični, a time i državni rekord u skoku udalj - naglasio je Jovančević, osvajač bronze na prošlogodišnjem EP.

Na mitingu će učestvovati 120 atletičara iz 20 zemalja. Predsednik ASS Veselin Jevrosimović je iskazao zadovoljstvo što "Serbin open" ima rejting evropske manifestacije i zahvalio se Gradu Beogradu i MOS na velikoj podršci.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je podvukao da je ASS pokazao šta znači ulaganje u infrastrukturu i postavljanjem pravih ljudi na pravim mestima.

- Atletika je naš ponos, naš veliki uspeh što smo dobili dvoransko SP 2022. Srećan sam zbog saradnje sa ASS. Zajedno smo dogovorili pilot projekat "atletika u vrtićima", kako bi se deca bavila sportom - naglasio je Vesić.

Slobodan Popović, direktor Mitinga, je podvukao da je "Serbian open" omogućava našim atletičarima da u konkurenciji stranaca još više napreduju. U trkačim disciplinama očekuje Aleksa Kijanović popravi lični i državni rekord na 60 metara.

TAMBERI: ĐOKOVIĆ JE MOJ IDOL
ITALIJAN Đanmarko Tamberi (27), dvoranski svetski i evropski prvak u skoku uvis je prva zvezda mitinga.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam u Beogradu. Ovo je prvi put da se takmičim u Srbiji. Novak Đoković je moj idol i neko koga poštujem tako da je veoma lepo biti u njegovoj zemlji. Očekujem dobar rezultat, organizacija je odlična i nadam se lepoj atmosferi - istakao je Tamberi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije