Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković izjavio je danas da je teniser Novak Đoković primer kako bi jedan vrhunski sportista trebalo da se ponaša i otkrio kako je za njega prvi put čuo u Splitu još 2005. godine.


- Bio sam u Splitu, poslom, kao bivši trener Jugoplastike a vreme sam provodio i na teniskim terenima. Jednom prilikom dolazim tamo, sedi „šareno“ društvo, veliki fudbaleri Šurjak, Buljan, Džoni, košarkaši Jerkov i Šolman, sekretar kluba Bilić, Ivanišević otac i sin, isto se otac zove Srđan. I ja pitam, je li Splićani, šta ima novo. I kaže mi Srđan, „ima novo, vi u Beogradu imate jednog mulca, biće broj 1“. To mi kaže Srđan, ja pitam Gorana, koji je inače dolazio i kod mene u Barselonu kad je putovao, kaže jeste. Ja ga pitam šta ga odvaja od drugih, a on mi pokaže na glavu- ispričao je Maljković.


PROČITAJTE JOŠ: Đoković promenio plan: Novak igra u Monte Karlu


On je u emisiji "Sedmica" Radio Beograda istakao i da je Novak Đoković apsolutni fenomen i kao sportista i kao čovek.


- Da li ste ga ikad uhvatili ili u tužnim i srećnim trenucima da pogreši, stariji čovek od njega bi pogrešio, dao neku nerezonsku izjavu, ali on nikada. Sve što je rekao, to je fantastično i može da uđe u udžbenike kako se ponaša jedan vrhunski čovek i sportista. Imam obećanje od njegove mame, sreli smo se nedavno u Parizu, išli smo zajedno u Marbelju, razgovarali smo i doći će ovde u OKS da primi pehar jer je jedno sedam-osam puta proglašenza najboljheg sportistu -rekao je Maljković.


Istakao je i da je u OKS već tri godine sve podređeno pripremama sportista za OI u Tokiju.


- Imamo veliko razumevanje Vlade, posebno predsednika (Srbije Aleksandra) Vučiha, koji je svojim čeličnim angažovanjem učinio sve da naši sportisti imaju najbolje uslove za pripreme za Tokio. Verujem da ćemo imati oko 90 ili 100 sportista u timu za Tokio -rekao je predsednik OKS-a.


PROČITAJTE JOŠ: Za svetsku legendu tenisa Federer je najbolji u eri u kojoj igra: Đoković ne bi trebalo za to da mari


Legendardni košarkaški trener prokomentarisao je i situaciju sa minulog Mundobasketa kad Nikola Jokić nije hteo da daje izjave novinarima.


- Nikola je dobar momak, slabo ga poznajem, ali on je iz jedne uzorne familije, mora da ga je neko naljutio, ali u principu svi sportisti treba da razgovaraju. Ja sam bio na mnogim konferencijama, sećam se jedne posle Mekdonaldsturnira u Parizu, Rišar Daukiri, Fil Džekson, Majkl Džordan i ja. Tu se dolazi, daje se 10 minuta i na 10 i jedan sekund se prekida. U Realu i Barseloni igrači uvek moraju da govore, nema izbora- istakao je Maljković.