Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da je njegova ekipa spremna za četvrtfinalnu utakmicu protiv Španije, za koju je rekao da je najneprijatnija na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.Srbija nikada nije izgubila od Španije na Evropskim prvenstvima, ali Španija ima tri uzastopne pobede i uspešnija je na Svetskim prvenstvima.

- Tako je kada igraju dva tima sa titulama. Mi prvaci Evrope, olimpijski šampioni, oni vicešampioni Evrope i sveta. Odličan tim, igraju kao dosadan vaterpolo, prepun kombinacija, nalaženja rešenja u trenutku. Većina igrača je u istom klubu što im daje mnogo prostora za uigravanje. Verujem da smo spremni za utakmicu koja je, rekao bih, najneprijatnija na čitavom turniru - rekao je Savić, preneo je Vaterpolo savez.

PROČITAJTE JOŠ: Opravdana očekivanja: “Delfini” protiv Španije za polufinale EP

Vaterpolisti Srbije igraju u sredu od 17.30 u Dunav Areni protiv Španije, u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Budimpešti.

- Ekipa koja nam najmanje stilom igre odgovara. Ali, igrali smo toliko puta i nadam se da i ovoga puta neće biti problema. Sigurno najzanimljiviji duel četvrtfinala. Imamo naš pritisak, hoćemo što dalje, pa je Španija tu pre ili kasnije - rekao je reprezentativac Srbije Stefan Mitrović.