BELORUSIJUjoš nisu preboleli, a već ih očekuje duel sa Crnom Gorom. Rukometaši verujuda će sutra (18.15) u drugom kolu grupe A na EP u Gracu odigrati mnogo bolje, kako bi ukrotili "lavove". Pobeda bi ih ostavila u trci za drugu fazu i sa mnogo više optimizma izašli bi u ponedeljak na megdan Hrvatima.

- Sutra je dan odluke, ili nastavljamo ili se vraćamo podvijenog repa kući. Stvar je ponosa, časti, inspiracije i odgovornosti koje svi nosimo i predstavljamo našu zemlju. Očekujem da momci imaju bistriju glavu i malo više vere. Biće tvrda, žestoka, fajterska utakmica, a od momaka ću tražiti sve što sam i do sad. Da daju sve od sebe, pa i da nadmaše sebe. Verujem da imamo snagu, karakter da pokažemo zube i pobedimo - ističe selektor Nenad Peruničić.

Crnogorci su namučili Hrvate u prvom delu, a u nastavku su ih Duvnjak i drugovi umirili odbranom 5-1.

- Crna Gora je jako dobra, mlada reprezentacija. Agresivni su, što ću tražiti i od mojih igrača. Moramo da budemo obazrivi, da smanjimo tehničke greške na minimum, da realizacija zicera bude makar 50 odsto. Da smo to imali protiv Belorusa, bolje bismo prošli. Situacija nije dobra, nismo krenuli kako treba, ali muškarci smo, znamo šta želimo. Prosto moramo da vidimo da li možemo da budemo jači u glavi nego što smo bili - naglašava Peruničić.

Bogdan Radivojević priznaje da su sami krivi za poraz od Belorusije, ali se nada povoljnijem ishodu protiv Crne Gore:

- Mlada su ekipa, koja se lavovski bori sve vreme. Moraćemo da im uzvratimo istom merom, da budemo koncetrisaniji u napadu. Odbranu moramo da odigramo na vrhunskom nivou, da pomognemo golmanima, kako bi oni i nama. Smatram da dobra igra u odbrani, uz polukontru i kontru, može da nam donese željeni rezultat.