Srpkinja koja se popela na Mont Everest: Očekivala sam da bude teško, ali bilo je još teže

Novosti online

11. 12. 2019. u 15:55

Српкиња која се попела на Монт Еверест: Очекивала сам да буде тешко, али било је још теже

Vanja Udovičić i Dolores el Šeleh

Zahvaljujući tebi, srpska zastava se ponovo zavijorila na „krovu sveta“, rekao je Dolores ministar sporta Vanja Udovičić

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas, na Međunarodni dan planina, sa Dolores el Šeleh, planinarkom koja je nedavno ušla u istoriju kao druga Srpkinja koja se popela na „krov sveta“ - Mont Everest!

S obzirom na to da je Dolores po ocu Jordanka, a po majci Srpkinja, tada je ujedno postala i prva Jordanka i prva Arapkinja koja je osvojila najviši vrh na planeti, visok 8.848 metara.

Dolores je ministru
Udovičiću prenela sa kakvim se izazovima susrela tokom fizički i emotivno izuzetno napornog uspona.

„Očekivala sam da bude teško, ali bilo je još teže! Međutim, kad sam se popela, taj osećaj radosti i pozitivnog šoka je vredan svega. Bilo je minus 38 stepeni, pa nisam smela da skinem masku, samo rukavicu i to na sekund“, kroz osmeh je opisala mlada planinarka koja je prethodno osvajala Kilimandžaro i Elbrus.

Ministar Udovičić joj je čestitao ogroman uspeh.

„Zahvaljujući tebi, srpska zastava se ponovo zavijorila na „krovu sveta“. Ti si jedan od primera da za hrabre, odvažne i uporne mlade ljude sa sportskom energijom i duhom ništa nije nemoguće. Svaka čast na ovom velikom podvigu, želim ti još mnogo planinarskih i, naravno, životnih uspeha i radosti“, rekao je tom prilikom Udovičić.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije