Bibić ima velike ambicije: Bronza, pa srebro, na redu je zlato

Beta

10. 12. 2019. u 15:41

Бибић има велике амбиције: Бронза, па сребро, на реду је злато

Elzan Bibić Foto: ASS

Svaki kros trčim u svom stilu i trudim se da od samog starta krenem u jakom ritmu. Zadovoljan sam ostvarenim uspehom, ovo je kruna moje sezone - rekao je Elzan
Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić izjavio je danas da je zadovoljan osvojenom srebrnom medaljom u trci mlađih seniora na Evropskom kros prvenstvu u Lisabonu i da se nada da će na sledećem osvojiti zlatnu.

Mladi Novopazarac je na konferenciji za novinare u prostorijama Atletskog saveza Srbije u Beogradu rekao da je, iako je bio među najmlađima, bio spreman.

- Imao sam veliku konkurenciju i staza je bila teška. Svaki kros trčim u svom stilu i trudim se da od samog starta krenem u jakom ritmu. Zadovoljan sam ostvarenim uspehom, ovo je kruna moje sezone. Prošlu sam zatvorio bronzom, ovu srebrom, nadam se sledeću godinu zlatnom - rekao je Bibić.

On je dodao da tek očekuje kvalitetne rezultate i da se nada da će izboriti nastupe na dvoranskom prvenstvu sveta u Kini i Olimpijskim igrama u Tokiju.

Trener Rifat Zilkić je istakao da su pripreme za Prvenstvo evrope u krosu bile izuzetno duge i da je Bibić na takmičenje otišao sa ambicijom da osvoji medalju, iako je nekoliko atletičara imalo bolje rezultate od njega.

- Ono što je najbitnije, u surovoj bici sa francuskim takmičarem (Žimi Gresje), koji je bio dvostruki prvak Evrope i pretio Bibiću, Elzan mu je pružio snažan otpor i ova srebrna medalja je za mene kao zlatna. Ovo je putokaz da smo na dobrom putu - kazao je Zilkić.

Predsednik AŠ Veselin Jevrosimović čestitao je Bibiću na osvojenoj medalji koja je, kako je naveo, izvanredan rezutat za atletiku u Srbiji.

- Ovo je naša sedma medalja sa pet evropskih prvenstava u 2019. godini. Izuzetan kraj još jedne uspešne atletske sezone - izjavio je Jevrosimović.

Dvadesetogodišnji Novopazarac je do titule vicešampiona Evrope došao pretrčavši stazu od 8.225 metara za 24 minuta i 25 sekundi.

Zlato je osvojio osam sekundi brži Francuz Žimi Gresje, dok je Abdesamed Oukelfen iz Španije osvojio bronzu i za Bibićem je zakasnio devet sekundi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije