Sjajne vesti stižu iz Moskve, gde su srpske reprezentativke u tekvondou Milica Mandić i Tijana Bogdanović overile plasman na Olimpijske igre, koje se održavaju sledeće godine u Tokiju.

Milica je učešće na Igrama izborila baš na svoj 28. rođendan i to će za Mandićevu biti treće učešće na najvažnijem svetskom sportskom događaju, dok će Tijana drugi put stati na tatami olimpijskog tekvondo turnira.

- Kraj godine i najjači turnir po običaju je finalni Gran pri. Ovaj ima poseban značaj jer se ovde rešava viza za Tokio - rekao je Dragan Jović, sportski direktor i prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije.

- Još jedna dobra stvar je bila što je Tijana ušla u finale preko izuzetnih konkurentkinja koje će to isto biti i u Tokiju. Milica je pobedom nad trostrukom svetskom šampionkom Britankom Bjankom Volden uspela da prekine dominaciju jedne od najboljih takmičarki. Bjanka je pobeđena u najboljem momentu za nas. Sutra imamo još finalne borbe i nadam se da će devojke i to izgurati.

Tijana Bogdanović će se finalu kategorije do 49 kilograma naći sa jednom od najboljlih takmičaki Kineskinjom Vu. Ona je bila najuspešnija sportistkinja do Rija i Tijana Bogdanović je te 2016. godine pobedila u četvrtfinalu i tako izbacila sa njenog puta da osvoji tri Olimpijska zlata. Posle pauze zbog trudnoće Kineskinja se vratila, a od Boganovićeve je poražena i ove godine u Rimu.

Kao i Tijana, i Milica Mandić će u finalu za protivnicu imati Kineskinju Zeng.