Kriminalne radnje na Banjici: Avramović ističe da je i dalje predsednik Skupštine VK Partizan

V. N.

06. 12. 2019. u 19:26

Криминалне радње на Бањици: Аврамовић истиче да је и даље председник Скупштине ВК Партизан

Zoran Avramović foto: M. Vukadinović

Formirana je "kriminalna grupa" sa ciljem rušenja legalno izabranog rukovodstva i sprečavanje neophodne promene Statuta kluba, koji je predložio UO – smatra Zoran Avramović
ZORAN Avramović i dalje smatra sebe predsednikom Skupštine Vaterpolo kluba Partizan i tvrdi da je na Banjici formirana "kriminalna grupa" sa ciljem da ruši legalno izabrano rukovodstvo i da spreči neophodnu promenu Statuta kluba.

- Kontrolišući zahteve direktorke Tatijane Rakas i Nadzornog odbora, došao sam do zaključka da je već formirana "kriminalna grupa" sa ciljem rušenja legalno izabranog rukovodstva i sprečavanje neophodne promene Statuta kluba, koji je predložio UO. U zahtevu za sazivanje vanredne sednice Skupštine, koji je potpisao predsednik NO Pavao Vilović, stoji i konstatacija "da je Skupština verifikovala završni račun za 2018. i da ovom konstatacijom želimo da se još jednom potvrdi zakonitost poslovanja VK Partizan - kaže u svom saopštenju Avramović.

Tvrdi da se "kriminalna grupa uvećala" kada je dobio mejlove od Mladena Manojlovića, koji se potpisao kao "predsedavajući Zbora starih igrača", i od Stefana Durlevića, koji se "lažno predstavio kao član Skupštine".

Avramović naglašava da UO nije dobijao periodične izveštaje od direktorke Rakas. Takođe, ističe da su preostala dva člana Nadzornog odbora potvrdila da nikada nisu učestvovali u radu NO.

- To znači da je predsednik NO Vilović nestatutarnim i nezakonitim radnjama samovoljno potvrdio zakonitost završnog računa za 2018. Time je učinio krivično delo - ističe Avramović.

Prema njegovim rečima, ova grupa je vršila pritisak na igrače, da je emitovala tajni i neovlašćeni snimak razgovora sa jednim bivšim članom UO VSS, kao i da je slala službenika kluba da lažno informiše igrače pred finalni turnir Kupa Srbije.

On naglašava da je "kriminalna grupa" falsifikovala spisak članova Skupštine kluba, da je podmetnula lažni dnevni red i lažni zapisnik sa poslednje sednice, koji on kao predsednik nije potpisao. "To je omogućilo neformalnoj grupi koja se predstavlja kao Skupština kluba da potvrdi mandat direktorki Rakas i da formira tročlanu komisiju (Mirko Bradaić, Mladen Manojlović, Pavao Vilović) koja će voditi klub."

- Njihova prva odluka da smene šefa struke Stefana Ćirića je nestaturna, jer prema članu 36. to pripada Upravnom odboru - ističe Avramović.

Avramović očekuje da je vreme za pokretanje državnih organa:

- Falsifikati, udruživanje u "kriminalnu grupu" i slanje finansijskog izveštaja, uz saglasnost predsednika NO, o zakonitosti rada i finansijskog poslovanja kluba, zloupotreba zvanične internet-stranice kluba, lažno predstavljanje i obmanjivanje javnosti, lažno informisanje igrača, tajno i neovlašćenjo snimanje i reprodukovanje razgovora, kao i odluke suprotne Statutu kluba, sasvim su dosta i za pokretanje aktivnosti državnih i drugih činilaca društva.

PROTESTI RODITELjA
AVRAMOVIĆ tvrdi da ovih dana prima pritužbe roditelja, jer klub poslednjih meseci ne izdaje priznanice za uplaćenu članarinu na blagajni, već ko hoće može da fotografiše uplatu mobilnim telefonom.

- Neoveravanjem ugovora sa igračima kod ovlašćenog organa u VSS, direktorka Tatijana Rakas svesno vrši diverziju u klubu, s obzirom na to da ovakvim nečinjenjem svi igrači mogu biti slobodni u januarskom prelaznom roku - ističe u saopštenju Avramović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)