Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je da je sreća pogledala njegov tim u odlučujućem duelu sa Slovenijom na Svetskom prvenstvu u Japanu. Reprezentacija Srbije je slavila sa 29:27 i izborila plasman u narednu fazu takmičenja, a kroz neizvestan duel ekipu su predvodile Slađana Pop Lazić i Jelena Lavko, dok je junak meča bila Katarina Liščević.


U rulet završnici pobedio je srećniji tim. Čestitam Slovenkama na fer i korektnoj borbi, odnosno, na jednoj taktički borbenoj igri. Bio je veliki ulog za obe reprezentacije. Čestitam i mojim devojkama – kazao je Obradović.


Selektor Srbije se osvrnuo na početak meča i pohvalio moral ekipe:


Ključna stvar je moral ekipe. Devojke nisu pale posle zaostatka od 0:5. Poučeni iskustvom sa utakmice Slovenije i Holandije, gde su bekovi Slovenije bili odlični, prvi zadatak nam je bio da ih neutrališemo i vratimo samopouzdanje posle dobre utakmice sa Norveškom i loše sa Holandijom.


Srbija je u narednu fazu otišla bez bodova, a tamo ih čekaju selekcije Nemačke i Južne Koreje.


Znamo dva rivala, Koreju i Nemačku. Imamo dobro iskustvo sa Korejom, pobedili smo ih na Seul Kupu. Nemice su sa novim selektorom, znamo kakav mentalitet imaju, biće to novo iskustvo za nas. Ostaje da sačekamo da vidimo ko će biti treći, Danska ili Francuska – završio je Obradović.