Neverovatna priča stiže iz Hrvatske. Dvojica državljana Nigerije, inače reprezentativci u stonom tenisu, su deportovani iz Hrvatske u Bosnu. Njih dvojica su došli u Pulu na Peti međunarodni univerzitetski šampionat, a zavšrili su u migrantskom centru u Velikoj Kladuši.


Eboh Kenet Činedu i Abi Učena su sve vreme pokušavali predstavnicima hrvatske policije da objasne ko su, imali su sva validna dokumenta, ali ništa nije pomoglo.


- Više od pet sati su nas držali u policijskoj stanici - počinje priču Činedu.


PROČITAJTE JOŠ: "Ušao sam u sobu bez prozora, naoružani Srbi su bili pred vratima": Brazilac otkrio najstrašniju epizodu iz karijere


Tada je krenula prava drama pošto su ih onda premestili na mesto koje njima nije bilo poznato.


- Došli smo na drugo mesto kada je stigao drugi kombi i onda su nas zajedno sa tim ljudima prevezli dalje. Kombi je ponovo stao i tada su nas izveli napolje i vikali da potpišemo neka dokumenta - priča Činedu i nastavlja u istom dahu.


- Rekao sam im da neću da potpišem nešto što ne razumem. Tada je drugi policajac izvadio pištolj i rekao da će me upucati ako ne potpišem. Bio sam preplašen i potpisao. Oni su nam tada uzeli sve. Ostali smo bez novca, pasoši i stvari su nam ostale u hostelu. Srećom, uspeli smo da kontaktiramo kolegu iz Nigerije koji je bio u Zagrebu i koji je uspeo da pošalje dokumenta u Veliku Kladušu - završio je Činedu.


PROČITAJTE JOŠ: Ceo stadion ostao u šoku: Golmane, šta ti bi? (VIDEO)


Iz MUP-a su saopštili da ne znaju kako se to dogodilo.