Rukometašice Srbije bile su (pre)slabe za selekciju Holandije na Svetskom prvenstvu. Poražene su u duelu koji je podjednako bio važan za oba tima - 36:23 (20:12)


Obradovićeve izabranice, u ovom najvažnijem meču u grupnoj fazi prvenstva, pokazale su najslabije izdanje u Japanu. Holanđanke su silovito počele meč. Posle deset minuta imale su +5 – 9:4, a u 17. minutu su prednost uvećale na do tada maksimalnih +7 – 12:5. Za to vreme Srbija nije pronalazila rešenje ni u napadu ni u odbrani, čak ni sa igračicom više.


Željka Nikolić se upisuje prvi put na meču u 18. minut i razlika je vraćena na pet poena 12:7 ... Srbija je šanse koristila sa penala, posle dosuđenih faulova, odnosno sedmeraca. Holanđanke su kažnjavale svaku grešku našeg tima i do +8 stigle u 26. minutu – 18:10, pa potom i do prve dvocifrene prednosti 20:10 (29. minut). Holandija je igrala preko bekova, koji su bili maksimalno raspoloženi i razigrani. Od 20 golova igračice sa bekovskih pozicija dale su 14 golova.


Liščevićeva konačno postiže gol i prekida seriju protivnika, ali opet sa penala – 20:11. Na odmor se otišlo rezultatom 20:12.


Golman Katarina Tomašević je imala na početku drugog poluvremena dobre odbrane, ali isključenje Marije Obradović je otežalo napad koji nikako da se realizuje. Holandija je čvrsta u odbrani, Srbija dobija pasivan napad, a rivalke iz kontre vraćaju na +10 – 22:12 (36. minut).


Marija Obradović se vratila na teren i konačno je postignut gol za Srbiju iz igre, inače prvi u drugom poluvremenu tek u 39. minutu. Srbija je do ovog trenutka i rezultata 22:13 napravila 14 grešaka naspram rprotivničkih šest.


Najveća prednost na utakmici stigla je uskoro: 26:14. Neverovatno loš dan rukometašica Srbije i ubedljivo najbolji dan tima Holandije. Uz sav trud Obradovićevog tima da nadoknadi propušteno i da izvuče neku novu energiju ništa nije značio - Holanđanke su diktirale ritam i imale odgovore na sve.

Trifunovićeva i Obradovićeva su vodile bitku protiv Holanđanki, sa po šest poena. Kao i Tomašević i Risović odbranama. Smanjile su razliku na -8 (31:23 u 55. minutu) ... Na kraju je Holandija vratila dvocifrenu prednost, a o svojoj sudbini na Svetskom prvenstvu Srbija će odlučivati protiv Slovenije, u petak u 7:00 ujutru po našem vremenu.