Obeleženo 70 godina RSS: Ne živi se od starte slave

Đ. S. - G. K.

utorak, 03. 12. 2019. u 20:10

Обележено 70 година РСС: Не живи се од старте славе
Prošlost bi trebalo da bude putokaz, ali ne i prioritet od kojeg zavisi budućnost. Rukometna budućnost jeste ona koju svi zaposleni u našem sportu kreiraju - rekao je Đurković

U ISTOM trenutku dok su srpske rukometašice igrale utakmicu protiv Norveške na Svetskom prvenstvu u Japanu, u Beogradu je održana Svečana akademija povodom 70 godina Rukometnog saveza Srbije. Svojim prisustvom, događaj su uveličali brojni proslavljeni rukometaši i rukometašice, poput legendarnih Dragana Škrbića, Veselina Vukovića, Sandre Kolaković, ali i vedete iz drugih sportova, kao što su vaterpolista Viktor Jelenić i fudbaler Marko Pantelić.


- Od osnivanja našeg Saveza pre 70 godina, srpski rukomet je ostvarivao velike rezultate i uspehe. Malo zemalja u svetu može da se podiči da je imala najbolje igrače i igračice na svim pozicijama. Prošlost bi trebalo da bude putokaz, ali ne i prioritet od kojeg zavisi budućnost. Rukometna budućnost jeste ona koju svi zaposleni u našem sportu kreiraju. Od stare slave se ne živi - rekao je rekao je predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković, uz zahvalnice svim rukometnim radnicima od severa do juga Srbije.


Srbija od 2012. nije osvojila nijednu rukometnu medalju, a Đurković ističe da moramo da ispravimo jednu lošu naviku kako bismo se vratili na staze stare slave.


- Imamo lošu praksu, jer na uspehe i neuspehe gledamo na jedan način, i to u crno-beloj tehnici. Vreme je da počnemo da gledamo u boji, da poštujemo sami sebe i međusobno se uvažavamo, jer će nas tako i drugi ceniti. Povratak u borbu za medalje nije jednostavan, a da bismo to ostvarili potrebno je ono šta je Srbima najteže - jedinstvo - zaključio je glavni čovek našeg Rukometnog saveza.


MUSTAFA: IMATE SVETLU BUDUĆNOST

VIDEO-porukom iz Japana, javio se Hasan Mustafa, predsednik Međunarodne rukometne organizacije.

- Rukomet u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji je imao mnogo uspeha i ne bi trebalo da zaboravimo koliko je vaša zemlja doprinela rukometu na globalnom nivou. Predviđamo vam svetlu budućnost pod vođstvom sadašnjeg rukovodstva, ali i ne zaboravljamo blistave stvari iz prošlosti - rekao je slavni Egipćanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije