Otvoren Međunarodni sajam sporta u Beogradu: Da deci sport postane svakodnevnica (FOTO)

V.N.

22. 11. 2019. u 15:44

Отворен Међународни сајам спорта у Београду: Да деци спорт постане свакодневница (ФОТО)

Sajam sporta Foto: N. Paraušić

Veoma je važno da im od najranijeg uzrasta usadimo ljubav prema sportu - poručio je ministar Vanja Udovičić

NA Beogradskom sajmu danas je svečano otvoren Osmi međunarodni sajam sporta, koji se održava pod sloganom "Sajam sporta spaja sve(t)". Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine, Božidar Maljković, predsednik OKS, i Davor Štefanek, prvi čovek Sportskog saveza Srbije, pozvali su sve zainteresovane, posebno decu da se oprobaju u raznim sportskim disciplinama. Sajam traje do nedelje, a ulaz je slobodan.


- Ne postoji lepše mesto u Srbiji nego biti danas ovde. Celokupan sistem sporta nas je obradovao toliko puta, postavljao rekorde, ujedinio nas, ali i postavio odgovornost da sportska porodica nastavi da raste i bude što veća. Neophodan je prvi korak, da se odlučite za granice koje sami želite da postavite - istakao je Vanja Udovičić.


Ministar je podsetio da bez jakog tima ne mogu da se očekuju veliki rezultati, za koje se zahvalio srpskim sportistima, naglasivši da nikad nisu bili bolji:


- Očekujemo vrhunske rezultate, svi zajedno možemo da pomeramo granice. Zahvaljujem se svakom ko je pomogao da sistem živi, da jednako gledamo na sve učesnike sporta. Za šest godina mnogo smo uradili za sport.Ujedno će ovo biti prilika za roditelje da dovedu decu i da ih kroz igru i zabavu u 30 aktivacionih zona podstaknu da izaberu sport koji im se sviđa. Veoma je važno da im od najranijeg uzrasta usadimo ljubav prema sportu, da im sport postane svakodnevica. Sajam sporta je pravo mesto za to -rekao je UdovičićFoto: N. Paraušić

Predsednik SSS Davor Štefanek podvukao je da se iz godine u godinu trude da budu što bolji:


- Cilj je da deca upoznaju što više sportova, jer je Srbija zemlja sporta i šampiona. Namera je da već u ponedeljak roditelji odvedu decu na terene.Foto: N. Paraušić

Foto: N. Paraušić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije