BEOGRAD je dobio organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva u atletici, koje će se održati od 11. do 14. marta 2022. godine. To je danas u Monte Karlu odlučio savet Svetske atletske federacije, posle odlične prezentacije naše delegacije, čelnika ASS, predsednika Veselina Jevrosimovića, direktora Slobodana Brankovića i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.


Članovi Saveta su istakli da su smeštajni kapaciteti, blizina aerodroma i iskustvo u organizaciji takmičenja bili presudni faktori da srpska prestonica dobije veliko takmičenje. Na odluku vodećih ljudi svetske atletike sigurno je uticala i sjajna organizacija dvoranskog EP marta 2017. godine. ASS je pokušao i pre dve godine, ali tada je domaćinstvo dobio kineski Nanđing, koji će šampionat organizovati od 13. do 15. marta iduće godine.


- Ovo je velika pobeda za Beograd i za srpski sport - rekao je Goran Vesić, koji je prvi saopštio vest da je naša prestonica dobila SP.


PROČITAJTE JOŠ: Beograd domaćin tradicionalnog događaja u organizaciji MOS i SSS: Svi dođite na Sajam sporta

Prezadovoljan je bio i predsednik ASS Veselin Jevrosimović, koji je sa Slobodanom Brankovićem imao mnogobrojne sastanke u Monte Karlu.


- Pre dve godine nam je organizacija SP izmakla, sada nije mogla, jer smo bili najozbiljniji kandidat. S ponosom mogu da kažem da će prvenstvo 2022, kada najbolji svetski atletičari budu došli u Beograd, pomeriti granice u organizaciji, baš kao što smo to učinili 2017. na EP u "Areni" - oduševljen je Jevrosimović.