Sebić upucao srebro: Odličan početak Srba na Svetskom kupu

S.O.

19. 11. 2019. u 19:51

Себић упуцао сребро: Одличан почетак Срба на Светском купу

Milenko Sebić Foto SSS

Milenko Sebić je srebrnom medaljom utro put ostalim srpskim strelcima na finalnom turniru Svetskog kupa u kineskom Putjenu

MILENKO Sebić je srebrnom medaljom utro put ostalim srpskim strelcima na finalnom turniru Svetskog kupa u kineskom Putjenu. Naš as je do drugog stepenika na pobedničkom postolju MK puškom iz trostava (3h40 metaka), prošao trećim mestom u kvalifikacijama. U finalu je u klečećem i ležećem stavu dugo bio u vođstvu, ali ga je Čeh Filip Nepejhal u stojećem stavu nadmašio za 1,4 kruga i osvojio zlato (462,9 - 461,5), dok je treći bio Rus Sergej Kamenski (449,8).

- Milenko je bio odličan. Čestitam i njemu i njegovom treneru Alini Sebić na ovom velikom uspehu. Konkurencija je bila najjača moguća, a zbog novog formata takmičenja startovalo je 14 takmičara, među njima i četvorica Kineza, od kojih su dvojica gađala u finalu - prenosi Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku.

Inače, Sebić je pre tri godine na finalnom turniru SK u Bolonji zauzeo osmo mesto u trostavu.

Danas naši ne izlaze na vatrenu liniju, a sutra će do medalja pokušati da dođu: Zorana Arunović, Jasmina Milovanović i Damir Mikec (vazdušni pištolj) i Andrea Arsović (vazdušna puška).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije