Ogroman uspeh je napravila futsal reprezentacija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Na petom Svetskom univerzitetskom šampionatu u Puli su odbranili titulu osvojenu prošle godine u Barseloni.


Bili su najbolji u konkurenciji 32 ekipe, a turnir su završili bez poraza. U finalu su savladali rivale iz Libije (5:1). Ovim rezultatom su obezbedili i direktan plasman na Mediteranske univerzitetske igre u Bejrutu i SP koje će se održati u Rimu naredne godine.


Selektor ove selekcije dr Vladimir Vuletć, ujedno i profesor Pravnog fakulteta i potpredsednik Partizana ističe da je napravljena velika stvar, ali ima i bitno upozorenje.


- Beograd i Srbiju u julu 2020. godine čeka organizacija Evropskih univerzitetskih igara. U ovom momentu nije formirana nijedna reprezentacija za ove igre, a futsal Liga Univerziteta u Beogradu je obustavljena usled izuzetno loših uslova takmicenja i nebrige čelnika Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu za interese univerzitetskog sporta. Ljudi koji vode univerzitetski sport u Beogradu i Srbiji nisu dorasli ovim zadacima i držim da je Rektorat Univerziteta u Beogradu u obavezi da razume kako je ovo poslednji čas da se spreči dalja degradacija i unižavanje sporta na univerzitetskom nivou - rekao je Vuletić.


Zlato su odbranili Marko Badovinac, Nikola Vićić (kapiten), Nikola Ristanović, Strahinja Petrov, Nikola Matijević, Filip Minić, Nikola Arsić, Ivan Nikotović, Aleksandar Fric, Jovan Ristanović, Marko Lazić i Đorđe Vrljanac. Šef delegacije bio je Matija Burić.