Prvi “Komtrejd Srbija maraton” na Novom Beogradu: Teodora Simović juri rekord

S. K.

17. 11. 2019. u 08:35

Први “Комтрејд Србија маратон” на Новом Београду: Теодора Симовић јури рекорд

Teodora Simović Foto: N. Paraušić

Simović: Staza je ravna i nadam se da ću trčati "debelo" ispod 2,39, ali se ne opterećujem rivalkama

SVI s nestrpljenjem iščekuju da danas (10.00) sa severne strane "Štark arene" startuju prvi "Komtrejd Serbija maraton". Organizatori ističu da su svi koji završe trke pobednici, najavljuju spektakl u samoj Areni, a atletičari se nadaju da će na maratonu, koji je u isto vreme i Balkansko prvenstvo, ostvariti svoja najbolja vremena. Inače, danas će se održati polumarton i trka na pet kilometara, koja će početi u 10.15.


- Moj cilj je da "debelo" popravim svoj lični rekord, 2,39 minuta. Konkurencija će biti jaka, ali ja se nikad ne opterećujem rivalkama, jer uvek želim da nadmašim sebe. Svoj najbolji rezultat sam istrčala u januaru ove godine, tako da se nadam da sam spremna za mnogo bolji rezultat. Vidim da će vreme da bude lepo, staza je ravna, tako da postoje svi preduslovi za dobar rezultat - naglasila je Teodora Simovića, višestruka srpska i balkanska šampionka u maratonu.


PROČITAJTE JOŠ: Španovićeva se vratila u školsku klupu: Najbolja srpska atletičarka se družila sa učenicima OŠ "Mladost"


Slobodan Branković, direktor Atletskog saveza Srbije, naglasio je da su u organizaciji maratona imali veliku podršku Grada Beograda, kao i da im je Ministarstvo omladine i sporta pomoglo da se okupe najbolji maratonci Balkana.


- Ono što maraton čini posebnim je da je cilj u beogradskoj "Štark areni". Želja nam je bila da svi oni koji su sa tribina pratili uspehe naših sportista i sami dožive ulazak u Arenu i do cilja trče još 40-50 metara. Potrudili smo se da napravimo spektakl, da svi dugo pamte učešće. U svakom slučaju, svi koji istrče trke su pobednici - naglasio je Branković.


U Savezu su posebno ponosni na projekat "Brzinom do zvezda", a danas će se u "Štark areni" školarci trećeg i četvrtog razreda boriti za titulu najbržeg dečaka i devojčice.


- Cilj nam je da se što više mladih ljudi bavi sportom - podvukao je Branković.


PREKO MOSTA NA ADI

STAZA "Komtrejd Serbija maratona" dugačka je 21 kilometar, tako da će maratonci, za razliku od polumaratonaca, trčati dva kruga. Start je ispred severnog ulaza "Štark arene" na Bulevaru Zorana Đinđića. Potom atletičari trče Bulevarom umetnosti, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom Đorđa Stanojevića, pa preko mosta na Adi do petlje u Radničkoj, posle čega ponove prelaze preko mosta da bi se spustili u Jurija Gagarina i dalje Gandijevoom, Evropskom, Dr Ivana Ribara, Dušana Vukasovića, Zemunskom, Pariskih komuna do Bulevara umetnosti i Bulevara Zorana Đinđića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Рашо

17.11.2019. 09:30

Коме сада треба оваква лакрдија и блокирање града и нормалног живота. Из назива маратона и чињенице ко га подржава све постаје јасно!

Vlada

17.11.2019. 12:11

Dokle ovo maltretiranja nas koji živimo na Novom Beogradu? Košutnjak i Ada Ciganlija su mesto za trčanje, čist vazduh i priroda, a ne ovo...