Sa pola gasa do bodova. Vaterpolistima Srbije bila je dovoljna druga četvrtina da u prvom kolu grupe C Svetske lige u Hagu torpeduju domaćina, Holandiju sa 12:7 (3:2, 7:1, 1:3, 1:1).


Delfini“ u drugom kolu, 29. decembra dočekuje Hrvatsku. „Barakude“ 11. februara iduće godine igraju sa Holanđanima, a prve dve ekipe izboriće četvrtfinale evropskog dela Svetske lige.


Branioci trofeja su svoju snagu pokazali u drugoj četvrtini, istakao se efektnim golovima Stefan Mitrović i na poluvreme su otišlo sa 11:3. Međutim, u nastavku su naši smanjili gas, osetio se umor zbog klupskih obaveza i domaćin je uspeo da izbori častan poraz. „Delfine“ su sa tribina sjajno podržali naši zemljaci, tako da se stekao utisak da se igra u Srbiji, a ne u Holandiji.


SAVIĆ: USPONI I PADOVI

- NORMALNO je da je bilo uspona i padova, jer momci imaju napornu klupsku sezonu. Najvažnije je da smo se okupili posle pet meseci, a juče smo imali i dobar trening sa Holandijom. Dakle, sve što smo planirali za početak sezone smo uradili – naglasio je za sajt VSS selektor Dejan Savić.


GRADSKI bazen u Hagu. Gledalaca: 1.000. Sudije: Bjelevstov (Ukrajina) i Gomez (Italija). Igrač više: Holandija 8 (2), Srbija 6 (2). Peterci: Holandija 1 (1), Srbija 3 (1).

HOLANDIJA: Vagenar, Van de Burg 1, Gbadamasi 1, Venkuls, Van Ijperen 1, Filipović, Gotemaker 1, Nispeling 2, Miler, Jansen, Kopman, Volsvinkel 1, De Kof.

SRBIJA: Gojko Pijetlović, Mandić 1, Dedović 1, Ranđelović, Ćuk 1, Duško Pijetlović 2, Vico 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 1, Stefan Mitrović 3, Živojinović.