Bibić prvak Balkana u krosu, medalje za Oliveru Jevtić i juniore

Beta

09. 11. 2019. u 21:10

Бибић првак Балкана у кросу, медаље за Оливеру Јевтић и јуниоре

Elzan Bibić Foto: ASS

Očekuju me pripreme za Prvenstvo Evrope u krosu, na koje odlazim sa velikim ambicijama - rekao je Bibić
Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić osvojio je danas zlatnu medalju na Kros prvenstvu Balkana u Beranama, gde je nastupio u uzrastu mlađih seniora.Među 25 trkača, dvadesetogodišnji Novopazarac slavio je vremenom od 23 minuta i 57 sekundi.

- Trka je od starta krenula kako sam planirao i dogovorio sa trenerom Rifatom Zilkićem. Prvih 1.000 metara bilo je u jednom pravcu, snažan vetar duvao je u prsa i pokušao sam da ostanem u grupi. Usledio je spori ritam i zato sam morao da izađem napred. Na taj način došao sam do sjajne prednosti i pobede. Očekuju me pripreme za Prvenstvo Evrope u krosu, na koje odlazim sa velikim ambicijama - rekao je Bibić.

Drugo mesto zauzeo je 58 sekundi sporiji Ukrajinac Vadim Lonski, a treće Dario Ivanovski iz Makedonije sa 24:58 minuta.

Bibić je doneo jedino zlato Srbiji, dok su bronze pripale Oliveri Jevtić kod seniorki i juniorima u ekipnoj konkurenciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Leteci start

09.11.2019. 22:09

Sve cestitke na uspesima nasih brilijantnih atletskih velicina koji me uvek iznova ispune nadom da pojedinacna borba, trud, rad, upornost imaju svoje mesto u moru masovne produkcije uspeha, rekorda i dobre zarade na polju ne samo kolektivnih sportova.