Spektakl u najavi: Prvi Komtrejd Serbija maraton u Beogradu

S.K.

08. 11. 2019. u 19:10

Спектакл у најави: Први Комтрејд Сербија маратон у Београду

Slobodan Popović, Nevena Jovanović i Predrag Miomirović Foto Tanjug

Prvi "Komtrejd Serbija maraton" startovaće u nedelju, 17. novembra, a organizatori najavljuju pravi spektakl

PRVI "Komtrejd Serbija maraton" startovaće u nedelju, 17. novembra, a organizatori najavljuju pravi spektakl. Trka će startovati u Bulevaru Zorana Đinđića, iza severnog dela "Štark arena", a cilj je u našoj najvećoj dvorani.

Spektakl organizuje Atletski savez Srbije u saradnji sa Gradom Beogradom, a pomoći će i MUP Srbije. Maraton i polumaraton startuju u 10.00, a trka na pet kilometara 15 minuta kasnije.

- Trčaće se na Novom Beogradu, uključen je i Most preko Ade, a krug je dugačak 21 kilometar, što znači da će maratonci trčati dva kruga. Inače, trka na pet kilometara je ograničena na 45 minuta, a polumaraton i maraton na šest sati - istakao je tehnički direktor Predrag Momirović.

Direktor "Serbija maratona" Slobodan Popović pozvao je Beograđane da dođu u "Štark arenu" i da uživaju u spektaklu, jer će biti organizovane i promotivne trke novinara, za starije od 65 godina, za decu bez roditeljskog staranja, trka roditelja sa decom do dve godine...

- Održaće se i završni čin akcije "Brzinom do zvezda", gde ćemo u konkurenciji 540 dece dobiti najbržeg dečaka i devojčicu, koji idu u treći ili četvrti razred osnovne škole. Inače, staza je sertifikovana i svi koji završe trku dobiće medalju - naglasio je Popović.

Maraton će imati i humanitarni karakter, jer će se podržati Udruženje plućne hipertenzije Srbije.

NEVENA JURI LIČNI REKORD

NEVENA Jovanović očekuje da će popraviti lični rekord u polumartonu. Ona je na nedavnim Svetskim vojnim igrama u kineskom Vuhanu oborila lični rekord u maratonu.

- Čast mi je što ću učestvovati na prvom "Serbija maratonu". Očekujem da budem među tri, na postolju uz lični rekord - rekla je Jovanovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije