Hokejaši Partizana najbolji na memorijalnom turniru „Mirko Holbus“

Novosti online

04. 11. 2019. u 16:08

Хокејаши Партизана најбољи на меморијалном турниру „Мирко Холбус“

Hokejaši na meču

Sve je odlično prošlo, hvala svima što su pomogli da zajedno obeležimo sećanje na Mirka - rekao je Jakovljević

Već tradicionalno hokejaški klub Partizan početkom novembra organizuje memorijalni međunarodni turnir „Mirko Holbus“. Tako je bilo i minulog vikenda kad je više od 350 mališana iz zemlje i regiona igralo hokej u Beogradu.


U dve starosne kategorije, do osam i do 10 godina hokejaški podmladak Partizana, Marba, Red Stara, Vojvodine, NS Starsa, Spartaka, gostiju iz Slovenije, Hrvatske i Bosne, kao i dve ekipe devojčica „Serbian girls” takmičili su se i zabavljali uživajući u najbržem kolektivnom sportu na svetu.


Mirko Holbus bio je hokejaš Partizana i reprezentativac koji je 1964. predstavljao tadašnju Jugoslaviju na Zimskim olimpijskim igrama u Inzbruku. Njegovim stopama na petom memorijalnom turniru krenuli su hokejaši i hokejašice iz 10 ekipa do osam godina i 14 timova do 10 godina.


- Turnir je odlično prošao, zadovoljni smo odzivom klubova, bilo je više od 350 dečaka i devojčica. Posebno se zahvaljujem Skupštini grada Beograda na finansijskoj pomoći u orgaizaciji, kao i sponzorima koji su zajedno sa svim učesnicima i oraganizatorima učinili da dostojno obeležimo sećanje na Mirka Holbusa – nije krio ponos zbog svega učinjenog generalni sekretar hokejaškog kluba Partizan Aleksandar Jakovljević.


U kategoriji do osam godina najbolji su bili mali hokejaši Olimpije koji su u finalu savladali Medvjede iz Sarajeva dok je treće mesto zauzela ekipa sastavljena od devojčica iz Srbije – „Serbian girls”.


Veliko finale starije dece U10 igrali su Partizan i Mladost iz Zagreba, a domaćini su slavili 5:1. Gosti iz Ljubljane, hokejaši Olimpije, zauzeli su treće mesto.


Turnir je zatvorio Dušan Novaković predsednik hokejaškog saveza Beograda, najbolje ekipe dobile su pehare i medalje, a svi učesnici turnira najviše su se obradovali velikim kutijama slatkiša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije