Olimpijska viza je sve bliže: Bronza za Milicu Mandić u Bariju

Tanjug

nedelja, 03. 11. 2019. u 20:09

Олимпијска виза је све ближе: Бронза за Милицу Мандић у Барију

Milica Mandić foto: EPA

Srpska reprezentativka u tekvondou osvojila je treće mesto na Ekstra Evropskom prvenstvu i važni bodovi za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju 2020.
Srpska reprezentativka u tekvondou Milica Mandić osvojila je bronzanu medalju na Ekstra Evropskom prvenstvu u Bariju.

Za Milicu je ovo još jedno vredno odličje u bogatoj riznici, uz koje dolaze i važni bodovi za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Mandićeva je na putu do pobedničkog postolja pobedila u prvom kolu Grkinju Evgeniju Sari 3:0. U četvrtfinalu Ruskinja Polina Kan nije imala rešenje za srpsku šampionku koja ovaj meč rešava 5:3.

Na žalost u polufinalu, Milica nije mogla da nađe rešenje za staru sportsku protivnicu, Britanku Blanku Valkden, trostruku svetsku šampionku, koja je slavila sa 18:8.

Uz bronzanu medalju, Milica je ubeležila i vredne bodove za odlazak na Olimpijske igre.

- Srećna sam što sam ponovo na postolju, i zbog osvojenih bodova. Ali isto tako mislim da mogu još bolje. Imala sam greške u polufinalu koje nisam smela da napravim. Vraćam se kući sa dobrim utiskom i željna da napredujem i radim na sebi. Hvala treneru Draganu Joviću i celom timu koji su uvek uz mene i pomažu mi da ostvarim naš zajednički cilj - rekla je Mandićeva.

Prethodno je bronzu u Bariju osvojila Tijana Bogdanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije