Stefan Živojinović ponovo sa delfinima: Iskoristiću drugu šansu

S. KRSTOVIĆ

03. 11. 2019. u 08:30

Стефан Живојиновић поново са делфинима: Искористићу другу шансу

Stefan Živojinović

Hvala Saviću što me nije otpisao, nadam se da ću napredovati, kaže golman Olimpijakosa

MNOGI su zaboravili na Stefana Živojinovića, ali ne i selektor vaterpolista Dejan Savić. Kormilar "delfina" je posle četiri godine na širi spisak vratio novog golmana Olimpijakosa, koji se nada da će da iskoristi drugu šansu. Prvu priliku da se nametne trofejnom stručnjaka imaće 12. novembra na startu Svetske lige protiv Holandije.

- Savić me je još u septembra pitao da li sam spreman da igram za reprezentaciju. Tada sam bio oduševljen, tako da me sada poziv nije iznenadio. Naša je sreća što je Dejan spreman da pruži drugu šansu. Želim da je iskoristim - ističe u telefonskom razgovoru za "Novosti" Stefan Živojinović.

Živojinović je čuvao gol Srbije na Univerzijadi 2013. u Kazanju (bronza) i na Svetskom kupu 2014. u Altamiju, gde se radovao zlatu. Branio je i na par utakmica u Svetskoj ligi. Onda se otisnuo u inostranstvo...

- Morao sam da odem. Partizan, s kojim sam bio prvak Evrope 2011, napustio sam 2014. zbog teške situacije u klubu. Otišao sam u Radnički, kojem se zbog neispunjenih obećanja ekipa raspala. Zato sam pojačao mađarsku Tatabanju, pa turski Galatasaraj. Prošle godine Gojko Pijetlović me preporučio Oradei, a kada se on vratio, desio se Olimpijakos. U vrhunskom sam klubu, igram Ligu šampiona,imam sjajne uslove za rad i napredak. Sa Grkom Zerdevasom delim minutažu, ali se nadam da ću uspeti do kraja sezona da se nametenem kao prvi golman - priča Živojinović.

Svestan je Stefan da nije dobro što skoro svi reprezentativci igraju u inostranstvu...

- Svi više volimo da igramo kod kuće. Nažalost, malo verujemo našim klubovima, jer iskustvo govori da ne mogu da garantuju da će dogovor ispoštovati, dešava se da vas dovedu, pa kažu da su se sponzori povukli. A ne možete usred sezone da nađete novi klub. S druge strane, u Srbiji su vrhunski treneri, najbolje se radi. Nadam se da ćemo se vratiti na stare staze. Jer, katastrofa je što nemamo nijedan klub u Evropi - kaže Živojinović.

SA ANOM U ISTOM KLUBU

STEFAN Živojinović je presrećan što je sa njim u Atini i supruga Ana, koja igra za odbojkašku sekciju Olimpijakosa,

- Ona je za njih igrala i pre dve godine, ali se zbog mene selila prvo u Tursku, pa u Rumuniju. Konačno više nismo razdvojeni, živimo zajedno i to nam mnogo znači - ističe Živojinović.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije