STONOTENISERKE Novog Sada će večeras (19.00) u prvom meču osmine finala Kupa Evrope u dvorani "Spens" dočekati španski Linares (ulaz besplatan). Domaće takmičarke će oslabljene pokušati da ostvare što bolji rezultat, s obzirom na činjenicu da nastupaju bez prvog reketa, povređene Ruskinje Zoje Novikove.

Njeno mesto zauzeće Radmila Tominjak (16), prva juniorka Srbije, a uz nju će biti i kapiten Izabela Lupulesku i Tijana Jokić. Rezerva je Tijana Hinić, odluka je trenera Slobodana Stojanova.

- U dobroj smo formi Jokićeva i ja, imamo jake turnire iza nas. Mnogo bi nam u duelu sa rivalkama značila podrška publike - kaže Izabela Lupulesku, naša najbolja seniorka, koja veoma dobro poznaje Rumunku Ana-Mariju Istrate, prvu igračicu Linaresa. - Iskusna je, igra vrlo brz stoni tenis i veoma je nezgodna. Protiv nje mora da se stalno menja rotacija, jer koristi svaku grešku. Španski tim ima i iskusnu Poljakinju Kuzinsku, koja je nekada igrala na ozbiljnom nivou, bila je veoma dobra u juniorskoj konkurenciji i svakako da nam predstoji težak zadatak.

Zanimljivo je da se meč igra u Velikoj dvorani "Spens", prvi put posle 1981. godine, kada je Novi Sad bio domaćin Svetskog prvenstva u stonom tenisu.