Srbija u najiskusnijem sastavu protiv Holandije: Savić pozvao najbolje

Beta

30. 10. 2019. u 11:22

Србија у најискуснијем саставу против Холандије: Савић позвао најбоље

Dušan Mandić foto: EPA

Što se tiče Živojinovića mogu da kažem da je jedan sa šireg spiska reprezentativaca, rekao je selektor Srbije

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je spisak igrača za utakmicu sa Holandijom u Svetskoj ligi.


Kako se navodi u saopštenju Vaterpolo saveza, pozvani su: Gojko Pijetlović (Oradea), Stefan Živojinović (Olimpijakos), Dušan Mandić (Pro Reko), Nikola Dedović (Špandau 04), Sava Ranđelović (OSC) i Miloš Ćuk (Mladost).


Na spisku su i Duško Pijetlović (Solnok), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Barseloneta), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (OSC) i Stefan Mitrović (Olimpijakos).


Reprezentacija će se okupiti u Holandiji 11. novembra, a dan kasnije u Den Hagu igra protiv domaćina.


"Ponovo smo u sastavu sa najiskusnijim igračima koji su posle osvojene Svetske lige i vize za Olimpijske igre dobili slobodno leto. Istina, Mandić, Dedović, Ćuk, Ranđelović, Vico i Jakšić su igrali na Svetskom prvenstvu. Svetska liga je samo jedna od provera forme, prilika da se okupimo", rekao je Savić.


Posle pet godina u reprezentaciji je ponovo Stefan Živojinović koji je poslednji put branio na Svetskom kupu u Almatiju 2014. godine.


"Što se tiče Živojinovića mogu da kažem da je jedan sa šireg spiska reprezentativaca. Imao je dobru sezonu, sada igra za kvalitetan sastav kakav je Olimpijakos i računamo na njega", dodao je Savić.


Treći učesnik u grupi je Hrvatska. Ove godine se igra jednokružno. Srbija je domaćin Hrvatskoj 29. decembra, a Hrvatska Holandiji u februaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije