Grešku sam skupo platio: Talentovani vaterpolista Partizana se posle dvogodišnje suspenzije vratio u bazen

S.KRSTOVIĆ

28. 10. 2019. u 08:10

Filip Radojević je u avgustu 2017, za vreme juniorskog SP u Beogradu, neoprezno uzeo lek "defrinol", zbog čega ga je Svetska plivačka federacija suspendovala

Грешку сам скупо платио: Талентовани ватерполиста Партизана се после двогодишње суспензије вратио у базен

Filip Radojević Foto N. Paraušić

NEKOM dve godine prolete u trenu, a Filipu Radojeviću su bile kao večnost. Levoruki vaterpolista Partizana je u avgustu 2017, za vreme juniorskog SP u Beogradu, neoprezno uzeo lek "defrinol", koji sadrži zabranjenu supstancu pseudoeferdin, zbog čega ga je Svetska plivačka federacija suspendovala. Naša velika nada se prošle srede u meču protiv Primorca (10:12) vratila u bazen i nada se da će uskoro dostići željenu formu.

- Osećao sam se fenomenalno, spreman sam i mislim da ću moći da pomognem ekipi da u nastavku sezone odigramo što bolje i napadnemo Kup i prvenstvo. Žao mi je samo što moj povratak nismo krunisali pobedom nad Kotoranima - kaže Radojević.

Nerado premotava film od pre dve godine, kada je saznao da je bio pozitivan na antidoping kontroli.

- Tog leta sam sa juniorskom reprezentacijom osvojio svetsku bronzu, a sa univerzitetskom zlato. I umesto da slavim, dobio sam šokantnu informaciju da sam pao na doping kontroli. U trenu sam pomislio da je reč o skrivenoj kameri... Nažalost, zbog mladosti, nezrelosti, napravio sam grešku - priča Radojević.

Filip nijednog trenutka nije pomislio da digne ruke od vaterpola.

- Mislio sam samo na budućnost, i tako pregurao ove dve godine. Trenirao sam individualno koliko sam mogao, snalazio se kako sam umeo, jer nisam smeo da vežbam u bazenu. Moj prijatelj i moj trener Miloš Čeh, koji me je spremao u teretani, predložio mi je da vežbam džudo u njegovom klubu DŽudoka, kako bih dobio na čvrstini. Prirodno, čuvao sam se povreda. I mogu da kažem da mi je to koristilo. Sve sam izneo muški, sada je sve to iza mene, jedino želim da se što pre vratim u formu - primećuje Radojević.

Velika nada našeg vaterpola uskoro će proslaviti 22. rođendan. I planovi su čisto sportski:

- Želim da igram što bolje, da jednog dana postanem član A reprezentacije. To mi je pomoglo da izdržim ove dve godine. Idem korak po korak. Hoću da pomognem Partizanu u borbi za trofeje. Mladi jesmo, ali verujem u saigrače. Držimo se zajedno, postajemo pravi tim. A i želimo 30. titulu kako bismo prišili treću zvezdicu.

OPOMENA ZA SVE

- MOJ primer je opomena i za ostale sportiste, naročito mlade. Da sam vodio računa, da nisam pomislio da običan lek ne sadrži zabranjene supstance, ne bi mi se ovo dogodilo. Profesionalni sportista mora i te kako da bude oprezan, da bude dobro informisan - podvlači Radojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije