NIKO KAO SRBIJA! Odbojkašice i odbojkaši dominirali u evropskoj odbojci

S. K.

26. 10. 2019. u 11:14

НИКО КАО СРБИЈА! Одбојкашице и одбојкаши доминирали у европској одбојци

Odbojkaši Srbije foto: M. Vukadinović

Obe seniorske selekcije su na impresivan način pokorile Stari kontinent, i zbog toga ne čudi što su naše zvezde bile u centru pažnje Gala večeri CEV u Sofiji
SRBIJA, kao i 2011. godine, dominira evropskim odbojkaškim nebom. Obe naše seniorske selekcije su na impresivan način pokorile Stari kontinent, i zbog toga ne čudi što su naše zvezde bile u centru pažnje sinoćnje Gala večeri Evropske federacije (CEV) u Sofiji.

Prvo su nas obradovale dame, koje su 8. septembra u sektakularnom finalu u Ankari savladale Tursku sa 3:2. Tada je za MVP Šampionata proglašena Tijana Bošković, koja je treći put zaredom izabrana i za najbolju odbojkašicu Evrope. Korektorka Ezačibašija poslednjih godina dominira svetskom scenom, i s pravom je prva zvezda evropske odbojke. Podsetimo da su u idealnom timu, osim Boškovićeve, bloker Stefana Veljković i primač Brankica Mihajlović.

I dok je uspeh devojke, koje su usput u Poljskoj izvadile olimpijsku vizu, očekivan, dotle su iznenadili odbojkaši. Malo ko je verovao posle neuspeha u Bariju na svetskim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, da mogu da se uzdignu do evropskog trona. A to se baš desilo.
Odbojkašice Srbije foto: N. Fifić

"Orlovi" su zaigrali onako kako se od njih odavno očekivalo, blistali su, naročito u Parizu, gde su u polufinalu savladali Francusku (3:2) i u finalu Sloveniju (3:1). Osvojeno je treće zlato u istoriji, a u prvi plan su iskočili igrači koji su dominirali u mlađim kategorijama. Maestralni Uroš Kovačević je proglašen za MVP prvenstva, što mu je omogućilo da bude izabran i za najboljeg odbojkaša Evrope. U idealnom timu su i korektor Aleksandar Atanasijević i bloker Srećko Lisinac. Ekipu je sa klupe izvanredno vodio Slobodan Kovač, najbolji evropski trener u ovoj godini.

ODLUČUJUĆA BITKA ZA TOKIO
ODBOJKAŠE prvih dana 2020. godine očekuju novi izazovi. Srbi će od 5. do 10. januara u Berlinu na evropskim kvalifikacijama pokušati da se plasiraju na Olimpijske igre u Tokiju. "Orlovima" će najveće prepreke na putu ka Japanu biti Francuska i Nemačka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Odbojkaški odbor Srbije

26.10.2019. 11:27

Tooo! Bravooo!! Hoćemo da nam država finansijki pomogneeee!!!