ŽREB po meri „delfini“. Vaterpolisti su večeras u Budimpešti saznali da će napad na petu uzastopnu titulu prvaka Evrope na 34. Šampionatu Starog kontinenta od 12. do 26. januara iduće godine početi u grupi B 14. protiv Rusije. Potom slede dueli sa Rumunijom (16. januara) i Holandijom (18. januara).


Srbi su apsolutni favoriti za prvo mesto u grupi, koje donosi direktan plasman u četvrtfinale. Drugi i treći razigravaće u osminifinala.


U grupi A su Hrvatska, Crna Gora, Slovačka i Nemačka, u grupi D si: Španija, Mađarska, Turska i Malta, a u grupi D: Italija, Grčka, Gruzija i Francuska. Šampion ili najbolje plasirana ekipe iza Srbije, Italije ili Španije, koje su se već osigurale olimpijsku vizu, izdaviće kartu za Tokio.


Ukoliko naši opravdaju rejting kao pobednici grupe u četvrtfinalu, 22. januara, igraće sa boljim iz duela 3A-2C. Projekcija žreba govori da bi u polufinalu, 24. januara, igrali sa pobednikom meča 1A – 3B/2D.


Dame, koje 26. oktobra igraju revanš sa Češkom (u prvom meču pobedile sa 25:6) igraće u grupi „A“ sa Grčkom, Rusijom, Hrvatskom ili Portugalijom, Mađarskom i Slovačkom ili Turskom. U drugoj grupi su: branilac titule Holandija, Španija, Italija, Francuska ili Ukrajina, Nemačka ili Rumunija, Izrael ili Španija.


- Za plasman među četiri borićemo se najverovatnija sa Hrvatskom i Slovačkom. Mislim da imamo šansu da uspemo – istakla je selektorka Dragana Ivković.


SAVIĆ:MOGAO I NEKO JAČI

SELEKTOR Dejan Savić je ponovio da za pravi turnir počinje od četvtfinala:

- Možda bi bilo bolje da u grupi imamo neku od jačih selekcija. S druge strane sve tri reprezentacije pokazuju napredak i neće biti jednostavno. Zna se naš put iz meča u meč i onda od četvrtfinala počinje pravi deo prvenstva. I za to moramo da se spremimo.