PERUNIČIĆ TESTIRA ZA EP: Rukometaši se u Kovilovu pripremaju za Austriju i Sloveniju

S.K.

21. 10. 2019. u 20:33

ПЕРУНИЧИЋ ТЕСТИРА ЗА ЕП: Рукометаши се у Ковилову припремају за Аустрију и Словенију

Vladimir Cupara Foto N. Paraušić

"Orlovi" će imati priliku da osete teren u Gracu, gde će igrati na EP 2020. u grupi sa selekcijama: Belorusije, Crne Gore i Hrvatske

RUKOMETAŠIće u EHF nedelji graditi igru za EP od 9. do 26. januara u Švedskoj, Norveškoj i Austriji. Selektor Nenad Peruničić od juče radi sa igračima, koji će imati i dve veoma važne provere. Prvu, 25. oktobra (19.30) sa Austrijom u Gracu, a drugu dva dana kasnije (17.00) sa Slovenijom u Mariboru.

Strateg Srbije radiće u Kovilovu sa 19 igrača: Vladimira Cuparu, Dejana Milosavljeva, Todora Jandrića (golmane), Nemanju i Vanju Ilića (leva krila), Mijajla Marsenića, Živana Pešića, Zorana Nikolića (pivotmeni), Bogdana Radivojevića, Strahinju Stankovića (desna krila), Nemanju Obradovića, Miljana Pušicu, Ivana Dimitrijevića, Nemanju Zelenovića, Nikolu Crnoglavca, Jovicu Nikolića, Stefana Vujića, Lazara Kukića i Aleksu Kolakovića (bekovi).

"Orlovi" će imati priliku da osete teren u Gracu, gde će igrati na EP 2020. u grupi sa selekcijama: Belorusije, Crne Gore i Hrvatske.

- Na nama je da se dobro spremimo i pokušamo da napravimo iskorak u odnosu na prethodna takmičenja. Prognozirati bilo šta je nezahvalno, kada god sam pokušavao, nisam pogađao - iskren je golman Vladimir Cupara.

Inače, sjajni čuvar mreže mađarskog Vesprema smatra da će provere dobro doći našoj selekciji:

- Austrija i Slovenija su dobre reprezentacije. Rezultat nam nije u prvom planu, već uigravanje za ono što sledi na Evropskom prvenstvu. Dobro će nam poslužiti da vidimo gde smo posle nekoliko meseci pauze, da se podsetimo nekih akcija, ali i družimo i gradimo tim za ono što nas čeka. n

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije