"DELFINI" će danas saznati prve prepreke na putu ka petoj uzastopnoj tituli prvaka Evrope. U Budimpešti će u 17.45 početi žreb za 34. šampionat Starog kontinenta u vaterpolu, koji će se odigrati u mađarskoj prestonici od 12. do 26. januara iduće godine.

Kao suvereni vladari Evrope, Srbi su u prvom šeširu, u kojem će im društvo praviti: Španija, Hrvatska i Italija. U drugom su: Crna Gora, Grčka, Mađarska i Rusija, a u trećem: Gruzija, Slovačka, Rumunija, Turska, Nemačka, Francuska, Malta i Holandija.

Selekcije će biti podeljene u četiri grupe, pobednici će se direktno plasirati u četvrtfinale, a drugi i treći razigravaće za plasman među osam. Šampionat je i kvalifikacioni za OI u Tokiju. Prvak ili najbolje plasirana ekipa iza Srbija, Italije i Španije, koje su se letos plasirale na Igre, izvadiće kartu za japansku prestonicu.

Osvoje li Filipović i drugovi titulu, izjednačiće rekord Mađarske, koja je od 1926. do 1938. bila neprikosnovena u Evropi.

Devojke 26. oktobra igraju revanš sa Češkom, ali je jasno posle pobede u Pragu (25:6) da će praviti društvo muškarcima u Budimpešti. Kod dama takmiči se 12 reprezentacija, koje će biti podeljene u dve grupe. Titulu brani Holandija.