Milica uz medalju osvojila i važne bodove u borbi za plasman na OI: Vidi se napredak

Tanjug

20. 10. 2019. u 10:50

Милица уз медаљу освојила и важне бодове у борби за пласман на ОИ: Види се напредак

Milica Mandić i Dragan Jović foto: TK Galeb

Zadovoljna sam rezulatatom i srećna što sam se ponovo našla na postolju na ovakvom turniru. Imala sam nekoliko grešaka, ali imam na čemu da radim i tome se radujem – kaže Mandićeva
Srpska reprezentativka u tekvondou Milica Mandić, posle osvajanja bronzane medalje na Gran pri turniru u Sofiji, rekla je da je zadovoljna postignutim rezultatom.

Osim bronzanog odličja, Mandić je osvojila i 14,4 poena za ranking na olimpijskoj listi sa koje će samo šest najboljih otiću na OI u Tokiju sledeće godine.

- Zadovoljna sam rezulatatom i srećna što sam se ponovo našla na postolju na ovakvom turniru. Imala sam četiri teška meča i drago mi je da se video napredak u nekim stvarima koje sam vežbala. Hvala treneru Draganu Joviću koji me je vodio u svakoj borbi i bez čijih saveta i ne bih napravila ovaj rezultat. Imala sam nekoliko grešaka, ali imam na čemu da radim i tome se radujem - rekala je Mandićeva.

Na putu do pobedničkog postolja Milica je redom bila bolja od Katarine Batili iz Obale Slonovače, Engleskinje Rebeke Mogovan i Francuskinje Solen Avulet, da bi u borbi za finale izgubila od Kineskinje Šuin Ženg.

Trener Dragan Jović istakao je važnost novih bodova koje je srpska reprezentativka osvojila u Sofiji.

- Ovo je njena sedma medalja na Grand pri turnirima. Bila je odlična ceo dan u svakoj borbi. I u polufinalu je bila dosta blizu sa Kineskinjom koja je osvojila i ovaj Gran pri, baš kao i onaj u Japanu. Ovo znači i novih 14,4 poena više, važnih do kraja kvalifikacionog dela. Fokus prebacujemo na Bari i novi G4 turnir, te na kraju na finalni GP posle kog će sve biti poznato. Mislim da će se Milica sa ovim poenima pomeriti za jedno mesto naviše u renkingu - istakao je Jović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije