NOVLjANIN, uspešni vaterpolista, reprezentativac Srbije Andrija Prlainović dobitnik je Povelje Herceg Novog, a Vida Radović Oktobarske nagrade, najznačajnijih gradskih priznanja koja će im biti uručena 28. oktobra povodom praznika grada, odlučio je devetočlani žiri.


PROČITAJTE JOŠ -SONjA PRATI MILOŠA: Moram u Tokio da ne nađe novu ženu


Predsednik Đorđe Vasilevski objašnjava da je žiri zasedao tri puta, a na jednoj od sednica je odlučeno da bude dodeljena po jedna nagrada.

- Za Oktobarsku nagradu bilo je predloženo deset, a za Povelju grada četiri kandidata. Sednici na kojoj su donete odluke prisustvovalo je osam od devet članova, pa smo tek nakon petog kruga odabrali dobitnika Oktobarske nagrade i Povelje - objasnio je Vasilevski.

Vidu Radović predložili su članovi Udruženja penzionera Bijela i Kluba veterana dobrovoljnih davalaca krvi Trebinje, grada u kojem je počasni građanin.

- Pet decenija se bavim humanitarnim radom, i to je period o kojem bi se mogao i roman napisati. Srećna sam što sam pomagala i što i danas pomažem ljudima - prvi su komentari Vide Radović.