Marko Vukićević za Novosti: Najgore je prošlo, telo se oporavlja od velikog stresa i bolova

M. Samoilović

15. 10. 2019. u 08:33

Марко Вукићевић за Новости: Најгоре је прошло, тело се опоравља од великог стреса и болова

Marko Vukićević FOTO: Privatna arhiva

Do nesreće je došlo na treningu spusta, na glečeru Sas fi. Bio je to težak pad, pri velikoj brzini - priseća se Vukićević

SRPSKI skijaš Marko Vukićević nedavno je doživeo tešku povredu kada je u Švajcarskoj na treningu sa tamošnjim kolegama pao i slomio ruku i nogu. Marko se javio "Novostima", i iz bolničke postelje pričao o ozledi, oporavku, povratku na stazu...

- Do nesreće je došlo na treningu spusta, na glečeru Sas fi. Bio je to težak pad, pri velikoj brzini - priseća se Vukićević.

Marko priča da je ovo prva ozbiljnija prepreka u njegovoj karijeri.

- Nikada do sad nisam imao ozbiljnije povrede, ali sam doživeo već nekoliko padova, pri brzinma od 125 kilometara na sat.

Najgore je prošlo, a sada sledi lakši deo, odnosno rehabilitacija.

- Oporavak teče po planu, slomljene su obe kosti potkolenice (tibula i fibula) i ruka. Bile su potrebne dve operacije od po dva sata zbog jačih preloma i oštećenja mekog tkiva - kaže Vukićević, dodajući da se njegovo psihofizičko stanje poboljšava. - Iz dana u dan se osećam sve bolje. Telo se oporavlja od velikog stresa i bolova, što mi daje samopouzdanje za dane koji slede.

Bolnički dani često umeju da budu teški i naporni, ali srpskom skijašu nije preostalo još dugo da leži.

- U bolnici u Švajcarskoj je planirano da ostanem bar 14 dana, da ne bi došlo do komplikacija tokom transporta - priča Marko.

Srpskog skijaša povratak na skije očekuje naredne godine, imajući u vidu težinu povrede.

- Moja ovogodišnja sezona se završila 8. oktobra. Sada me čeka dug oporavak i rehabilitacija. Zatim sledi povratak na stazu, u drugoj polovini 2020. - završava Vukićević.

SLOVENIJA, PA SRBIJA

PODSEĆANjA radi, Marko Vukićević je svoju skijašku karijeru počeo kao reprezentativac Slovenije, ali je 2012. odlučio da nastupa za Srbiju, budući da su mu koreni iz naše države.

Vukićević je pod zastavom naše zemlje nastupao dva puta na Zimskim olimpijskim igrama, 2014. i 2018, a pored toga je prvi Srbin koji je učestvovao u superveleslalomu na Igrama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije