POŽAREVLjANI SLAVILI SVOG ŠAMPIONA: Sjajan doček za Nikolu Pekovića

D. Novković

14. 10. 2019. u 16:24

ПОЖАРЕВЉАНИ СЛАВИЛИ СВОГ ШАМПИОНА: Сјајан дочек за Николу Пековића

Doček u Požarevcu Foto: D. Novković

Zlatni odbojkaš u svoj rodni grad doneo i pobednički pehar reprezentacije osvojen na nedavnom EP u Parizu

Požarevljani su u ponedeljak organizovali svečani doček za svog sugrađanina, zlatnog odbojkaša Nikolu Pekovića, koji je sa reprezentacijom Srbije osvojio prvo mesto na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Parizu.


Doček su organizovali Gradska uprava i Odbojkaški klub „Mladi radnik“, najpre u svečanim gradskim salonima, a onda i na stadionu malih sportova, gde je organizovan javni čas iz odbojke.


-Pored toga što sam predstavljao svoju državu, čast mi je što sam predstavljao i svoj grad, matični klub, školu, drugare i, na kraju, i svoju porodicu. Nadam se da će naš uspeh biti podsticaj mladim generacijama da počnu da se bave odbojkom – izjavio je Peković.


PROČITAJTE JOŠ: LIGA NACIJA: Odbojkašice kreću od Italije, odbojkaši prvo sa Poljacima


Na javnom času iz odbojke za najmlađe Požarevljane, građani su mogli da se fotografišu pored pehara koji je na Evropskom prvenstvu osvojila odbojkaška reprezentacija.


Svečanom prijemu trebalo je da prisustvuju i kapiten reprezentacije Nemanja Petrić, rodom iz Prijepolja, koji je, kao i Peković, igrao za „Mladi radnik“, kao i selektor Slobodan Boba Kovač rodom iz Velikog Gradišta, ali su bili sprečeni zbog obaveza.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije