ALEKSANDAR VELIKI: Modriča ugostila svog zlatnog odbojkaša

Vid Blagojević

12. 10. 2019. u 16:24

АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ: Moдричa угoстилa свoг злaтнoг oдбojкaшa
Kao što je i obećao na balkonu Narodne skupštine Srbije zlatni odbojkaš Aleksandar Okolić posetio je rodnu Modriču i svoj prvi klub

Modriča, 12.10.2019.- Kao što je i obećao na balkonu Narodne skupštine Srbije zlatni odbojkaš Aleksandar Okolić posetio je rodnu Modriču i svoj prvi klub u kome je naučio prve odbojkaške korake. Ispred opštine gdje mu je priređen prijem, Okolića je dočekalo preko stotinu odbojkašica i odbojkaša OK“Modriča“. Svi su želeli da ga pozdrave, da se fotografišu sa njim, padali su i autogrami na majice, papiriće.

U jednom trenutku neko od odbojkaša je viknuo „pozdrav ovo za Aleksanadra Velikog“, nakon čega se prolomio veliki aplauz. Okolić Modriču smatra svojim gradom i kako je rekao detinjstvo provedeno u ovom gradu se ne mogu zaboraviti i zato će se uvek vraćati Modriči.

-Imam ogromnu tremu. Do pre nekoliko godina šetao sam ulicama ovog grada, igrao sve sportove i gledao na TV-eu uspešne sportiste. Počeo sam sa odbojkom i ostao u njoj.Sa Modričom sam osvojio sve šampionske titule 2008.godine u mlađim kategorijama na iivou RS i BiH. Danas stojim pred ovim mladim odbojkašima sa zlatnom medaljom iz Francuske. Došao sam da se zahvalim Modriči na podršci i da kažem da je odbojka divan sport i da se samo kroz klub može doći do reprezentacije i ostvarenja snova kao što se meni deslio. Morate verovati u uspeh i on će doći. Neverovantan je osećaj i dokle god igram odbojku ja ću predstavljati Modriču i Republiku Srpsku.Hvala mom klubu i rukovodstvu opštine Modriče na ovom dočeku.- rekao je Aleksandar Okolić.

Okolić je sreo i svoje nekadšnje saigrače Brestovca, Blagojevića, a raspitivao se za Borisa Miloševića, Cvijana Antića i ostalih iz generacije.

-Aco je uvek bio veliki drug, dok smo zajedno počinjali odbojku bio je redovan na treninzima i izuzetno sam ponosan što sam dio njegove generacije.Njemu i Srbiji sve čestitke na uspehu.- rekao je Branko Brestovac sadašanji kapiten OK“Modriča“.

Načelnik opštinae Modriča Mladen Krekić uručio je prelep sat Okoliću kako je rekao da se seća njegovog dolaska sa zlatnom medaljom u Modriču. I Okolić je uzvratio poklonom. Uručio je Krekiću njegov dres sa brojem jedan, u kome je kovana zlatna medalja. Okolić je bio posebno oduševljen kad mu je Jovan Mišić predsednik OK“Modriča“ pokloni dres kluba sa njegovim imenom.

-Zadovoljstvo je ugostiti ovako uspešnog mladog čoveka. On je ponos Modriče, on je naš kako rekoše Aleksandar Veliki. On je samo kontinuitet uspeha modričke odbojke. Okolić našim mladim odbojkašima mora da bude najbolji primer da se sve može kad se hoće i očekujem da u narednim godinama i među njima neko napravi ovakve rezultate. – rekao je Mladen Krekić.

Prvu medalju sa velikih tljkmičenja Modriči je doneo pre 40 godina takođe iz Pariza i sa evrpskog prvenstva Boro Jović. Ta medalja je bila bronzana, a Oklićeva je zlatnog sjaja. Prvom mestu u Evropi na 31.prvenstvu kontinenta dao je veliki doprinoos i modričanin Aleksandar Okolić, na šta su Modirča i Republika Srpska ponosne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije