Posle jučerašnje zabrane ulaska fudbalskoj ekipi Crvene Zvezde na administrativnom prelazu Jarinje, istog dana u sredu popodne Rukometnom klubu “Topličanin” iz Prokuplja zabranjen je ulazak na Kosmet.


Naime, prokupački rukometaši koji su trebali da u popodnevnim satima odigraju utakmicu sa ekipom “Mokre Gore” u Zubinom Potoku, zaustavljeni su na prelazu Brnjak, jer, navodno, nisu imali neophodnu dokumentaciju. I dok portparol kosovske policije Baki Keljani u izjavi prištinskim medijima na albanskom jeziku ističe da epika RK iz Prokuplja nije imala dozvolu kosovskih vlasti za pomenutu utakmicu, iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističu da je reč o očiglednoj nameri da se srpski sport potpuno progna sa Kosova i Metohije, a našim klubovima i timovima u pokrajini da budu domaćini sportskih manifestacija.


PROČITAJTE JOŠ: Mijailović posle zabrane: Šta će sada da kaže FIFA?


- U Zubinom Potoku je trebalo da bude odigran, ne revijalni meč, već utakmica u okviru redovnog takmičenja rukometne Super B lige Srbije, koje je u prošlosti bilo bez ikakvih problema organizovano na području Kosova i Metohije - pojašnjavaju iz Kancelarije za KiM i dodaju da Priština po svemu sudeći namerava da izolovanjem Srba na Kosovu i Metohiji izvrši pritisak i na naš narod u pokrajini i na Beograd. Na ovaj način se, međutim, kako se ocenjuje u saopštenju za javnost Kancelarije za KiM, ne može iznuditi ni politička kooperativnost Srba na terenu, kao ni popustljivost Beograda.


PROČITAJTE JOŠ: SPECIJALCI IMALI NAREDBU DA HAPSE: Dugim cevima na igrače Zvezde?!


- Apelujemo na predstavnike međunarodne zajednice koji su, odmah po završetku parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji, počeli da pozivaju na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, da imaju na umu da su barijere i zabrane za ljude i robu u suprotnosti sa samim duhom dijaloga, i da razgovora ne može biti dok god Priština manifestuje nasilje - opiminju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju i navode da će Srbija učiniti sve da međunarodne sportske organizacije budu detaljno informisane o anticivilizacijskom i antisportskom delovanju Prištine.