ONO što obeća to i ostvari. Olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek, kao i pre Igara 2016. u Rio de Žaneiru, gde je osvojio zlato, obećao je medalju i iz Tokija 2020. Naš najtrofejniji rvač je pre tri godine otvorio put našim asovima ka rekordnih osam odličja.


- Ako odem na Olimpijske igre doneću Srbiji medalju iz Tokija - samouveren je Štefanek u intervujuu Tanjugu.


PROČITAJTE JOŠ: Mate Nemeš hoće kao Štefanek: U Tokiju mogu puno


OPROŠTAJ DOGODINEŠTEFANEK, aktuleni predsednik Sportskog saveza Srbije, već sada najavljuje da će završiti karijeru sledeće godine:
- Nisam okončao karijeru, uradiću to sledeće godine. U programu sam za Tokio i cilj mi je da branim zlato. Svakako se nadam medalji.

Reč "ako" od Štefaneka dolazi jer će se sa Matom Nemešom boriti za mesto u timu Srbije u kategoriji do 67 kilograma grčko-rimskim stilom.


- Još se ne zna ko ide. Već 10 godina zajedno treniramo, Mate mi je mnogo pomogao kada sam bio pobednik u Riju, isto tako je mnogo naučio od mene kroz pripreme i domogao se bronze na SP u Kazahstanu. Čestitam mu na tome.


Veliki je optimista po pitanju uspeha srpskih rvača u Tokiju i zato očekuje dve medalje, a najviše od - sebe:


- Uvek očekujem mnogo od sebe. Tako uvek krećem. Stevan Mićić je izvanredan u slobodnom stilu, ostao je bez bronze na SP sa dva minimalna poraza. U samom je vrhu... Najveći kandidat je Viktor Nemeš, tu je i Miha Kadžaja. Neko od nas četvorice doneće dve medalje. Ne mogu da tvrdim sa sigurnošću, ali kada kažem nešto to i ostvarim. Od mene očekujte medalju.


PROČITAJTE JOŠ: Mićić ide u Tokio, ništa od bronze


Veliki udeo u uspehu rvača Srbije ima i država sa ulaganjem u taj sport.


- Hvala Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je mnogo pomogao Rvačkom savezu Srbije i omogućio nam da imamo pravi budžet kako bismo imali prave rezultate. Svega toga ne bi bilo da država nije stala iza Saveza i da takvu logistiku nije napravio predsednik RSS Željko Trajković - ističe Štefanek.